Mit lehet tenni, ha a 9 hónapos babám éjjel akár fél óránként is felébred, és csak az ágyából kivéve alszik vissza? (Anyatejes, éjjel vagy kér, vagy nem. Mostanában inkább nem.)
Fél éves koráig teljesen jól aludt éjjel, egyszer (néha kétszer) kelt, megszoptattam , és aludt tovább. Aztán egyik napról a másikra elkezdett egyre többször ébredni. Eleinte elég volt csak picit ringatni, majd aludt is tovább, aztán valahol itt romolhatott el a helyzet. Ő egyre többször kelt, én egyre fáradtabb lettem, így minden alkalommal leültem vele a díványra, meg vártam míg mélyebben bealszik, és visszatettem.
Most ott tartunk, hogy 9 hónapos, ha csak óránként kel, az jó éjszakának számít. (Bár volt 5 nap, mikor csak 3 óránként kelt, azt hittem végre visszarázódunk, de aztán mégsem.) Van, hogy 2 perccel azután, hogy visszateszem az ágyába, már sír.
Biztosan fogzik, van szeparációs szorongás is, tudom, hogy a mozgásfejlődés is bezavar... De már teljesen kétségbe vagyunk esve.
Nálatok volt hasonló szituáció? Ti hogy tudtatok javítani a helyzeten?
Sírni nem szeretném hagyni, bár az az igazság, hogy mostanában nem is mindig ébredek már fel a sírására,a férjem szól. Néha már kiesnek órák, arra eszmélek, hogy kint vagyok a babával, és hajnali 3 van, nem emlékszem az azt megelőző órákra. Magyarul elég fáradt vagyok.
Előre is köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Még eszembe jutott egy tanács. Tegyél le egy matracot a kiságy mellé feküdj rá, és dugd be hozzá a kezed, simogasd. Ott vagy, érezheti a közelséged de nem kell attól félni hogy elejted, vagy legurul valahonnan, és esélye sincs hozzászokni, hogy köztetek alszik.
Ez nálunk bevált. Olyan 9 hónapos koea körül a fiam nem.aludt vissza szoptatás után hajnali 4 körül (addig viszont ébredés nélkül aludt). Az apja lefeküdt a kiságy mellé. Igy nem volt egyedül de nem tudott mászkálni, játszani. Nem cipeltük. Egyszerűen meg kellett értenie hogy még éjszaka van.
Muszáj lesz Valami megoldást találni. Őszintén még a sírni hagymás is jobb, mintha balesete lesz mert elalszol mondjuk vezetés közben.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tanácsokat. 🙂
Tudom, ez nagyon veszélyesnek hangzik, hogy "kiestek órák". Ezt inkább úgy kell elkepzelni, hogy kiültem a babával valamikor, és pár órával később meglepett, hogy még mindig ott vagyok.
Ha nappal lenne ilyen, hát azt hiszem még a sírni hagyást is bevállalnám.
Azóta egy pont után mindig kint alszom a picivel, együtt, biztonságban.
Nem tűnt túl jó megoldásnak hosszútávon, de úgy látom, nincs mit tenni. Ezek szerint ez tényleg egy ilyen időszak. A kiságy mellé tett matrac is megfontolandó! A hármasban együttalvás sajnos nagyon kényelmetlen nekünk.
(A férjem pedig mindent megtesz, ezt nem is magyaráznám tovább. 🙂)
Köszönöm és kitartást a sorstársaknak.
Az én babám is 9hónapos és ugyanezt csinálja.. kb 2 hétig bírtam alvás nélkül aztán suttba vágtam az elveimet és köztünk alszik. Azóta is megébred de így visszaalszik perceken belül..
Biztos, hogy nem ez a jó megoldás de nem tudtam mit csináljak, és már használhatatlan voltam a kialvatlanságtól.Azóta újra kipihent vagyok és tartalmasan telnek a napjaink. Nekem mondjuk nincs segítségem.
Köszönöm. Hát, bízzunk benne, hogy hamarosan egyszerűbb lesz! (Ez a része 😁) Kitartást
Ha még esetleg valaki látja: akinek babaöbölben aludt a babája, nem volt kevés a hely számára?
Azért kérdeztem, mert az én gyerekem nagyon szeret ficánkolni is alvás közben. 🙂
Viszont most épp nyugisabb a helyzet, pár napja 2-3 órákat is alszik egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!