Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Előfordult már valakivel,...

Előfordult már valakivel, hogy a pár napos kisbabája nappal alig akar aludni?

Figyelt kérdés

Éjszaka nagyon ügyes eszik alszik, de nappal alig alszik 1,5 órát, sokat fent van, nyöszörög vagy csak nézelődik, mindig nem tarthatom ölben,mikor el is alszik nem alszik mélyen, mozgatja a kezeit, megijed.

Szoptatom, gyakran elalszik cicin is, van hogy fejek most 60 ml oda adom neki és el sem álmosodik tőlle. Több tejre lenne szügsége? De ha sokat eszik még vissza is bukik. Lehet nem jó a tejem?

2021. nov. 2. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Nyugodj meg, ez teljesen normális. A gyermekàgyas időszak az ilyen. És de, ilyenkor egész nap ölben/hordozókendőben vannak a babák. Hidd el, szépen fokozatosan le fog válni rólad. Ezzel nem kapatod el, nem kényezteted el, csak kielégíted a szükségleteit.

A szoptatáshoz: ha nem szeretnél donortejet adni, akkor szükségtelen a fejés. Szoptasd meg a kicsit amikor "kéri" és kész. Vannak időszakok, amikor kb.egész nap a melleden lóg a baba, és vannak időszakok, amikor kevesebb is elég. Nyugi, ez sem tart örökké. Olyan meg nincs, hogy nem jó tej. Olyan van, hogy nem kerül elég gyakran mellre a baba, vagy olyan van, hogy nem jó technikával szopizik.

2021. nov. 2. 14:51
 2/4 anonim ***** válasza:
40%
Teljesen normàlis, olvass utàna a 4. Trimeszternek.
2021. nov. 2. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A csecsemőkori ún. Moro-reflexre (átkaroló reflex) ébred fel így megijedve, ha háton alszik. Ha hason altatod vagy pólyába rakod (az olyan, mintha átölelnéd), lehet, hogy mélyebben tud aludni. Persze babától is függ, hogy szeret aludni és mit tűr meg.

Bukás ellen büfiztesd meg, kb. még 10-20 percet legyen függőlegesben a válladon, csak utána rakd le. De vannak babák, akiknek gyenge a gyomor záróizma, ők bukósak (általában kinövik, de ha nagyon rossz, azaz mindig több jön ki, gyerekorvos). Evés után (ha muszáj, mert közben lett tele a pelenka) óvatosan pelenkázd, hogy ne nyomd meg a teli pocakját. Esetleg megemelheted tényleg csak picit a matracot, ha a matrac alá raksz valamit, pl. laposra hajtott takarót.

Fejni csak akkor érdemes, ha nincs elég tejed vagy úgy érzed, mellgyulladás kezdődne. Az az ideális, ha a baba addig és annyit eszik, amíg szeretne, akkor fog a te melled is pont annyit termelni. De a baba igényeit mindig pár nap csúszással követi majd a tested, ezért mint előttem már írták, ez nem egyenletes, mert az első napokban lehet kevesebb, majd hirtelen akár több tejed, mint amennyit kell. És utána is vannak ún. növekedési ugrások, amikor újra sokat van cicin, mert ha éhes, a sok szopással termel magának több tejet. (És jóval később lehet olyan is, amikor nehéz lesz majd rávenni, mert minden más jobban érdekli és elvonja a figyelmét.) Cumiból nem érdemes adni neki, mert abból más technikával kell szopni és folyamatosan jön, kevesebbet kell vele küzdeni, ezért lustább babáknál bekavarhat a szoptatásba.

2021. nov. 2. 15:53
 4/4 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a babám hason alszik születése óta, nappal is, éjszaka is, mert hanyatt Mindig felébreszti magát az önkéntelen kapálózásaival.

És igen, az első 3 hónapban enni sem tudtam leülni, zuhanyozni is vagy sikerült, vagy nem, de ez nem tart örökké, csak az első pár hét, míg rájön, hogy már kint van, nem bent. Gondolj bele, szinte még nem is lát, fázik, nem ringatózik a magzatvízben. Nekem sokat segített, amikor ezt megértettem.

És közhely, de olyan gyorsan véget ér ez, tudom most azt mondod, nem elég gyorsan 😆, de az első pár hétben van csak ez, aztán simán elvan, nem sokára meg makd ellök magától, hogy jajj anya, ne égess már a barátaim előtt ☺️

Kitartást, vége lesz ennek a korszaknak, csak ne ess kétségbe.

A tejről meg annyit, hogy amíg pisil, és nem üvölt hogy éhes, addig minden ok.

A 6 hetes növekedési ugrás se ejtsen kétségbe, normális, addig olvass utána.

✌️

2021. nov. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!