Mennyit szokott aludni egy újszülött ?
6 napos kisbabám van hogy 1 órát alszik, 3 vagy akár 4 is egyhuzamban. Nem szoktam felkelteni, hagyom hadd aludjon. Ezek az órák között fent van amíg tisztába rakom és amíg szopizik, ami el szokott húzódni akár 1 órát vagy volt hogy több ideig is. Van hogy nyűgös, nem akarja elvenni a cicit, sír rajta pedig van elég tejem. Tejport nem kap csak anyatejet.
Anyukák, a ti pár napos babátoknak milyen szokásai voltak, vannak. Szeretnék hallani minnél több anyukát.
Az első 2-3 hétben az enyém két evés között mindig aludt. Nagyjából 2-3 óránként evett.
1 hónapos volt, amikor már nézelődött is az ágyban.
Az én fiam aluszékony volt, cicizés közben is (emiatt pótlást kellett kapjon). Rengeteget aludt, éjjel csak 3 fele kelt fel, utána már csak 6kor. Én mindig azt figyeltem, hogy legyen láthatóan sok pisis pelusa, kakiljon rendszeresen (anyatejjel nem gond ha x naponta van csak kaki!) és láthatóan legyen éber ha ébren van. Ja és sírjon. Ha van ereje a síráshoz, akkor nem lehet nagy gond a sok alvással.
Viszont ha alig pisil, aluszékony és nehezen marad ébren, akkor kell orvosnak megmutatni.
Minden más esetben semmire nincs szüksége csak rád és a tejre. :)
Szerettem ezt az időszakot, gyorsan elmegy.
Az én fiam tápszeres volt, de az első pár hétben kb csak addig volt ébren, amíg bepuszilta az adagját. Utána már volt egy kis hasfájósság 3 hónapos koráig, ami időnként belezavart a nappali alvásába, de nem volt vészes. Éjszaka gyönyörűen aludt, 3 hetes korától ébredés nélkül, de addig is csak enni kelt fel.
1,5-2 hónaposan kezdett már el kicsit aktívabb lenni, nézelődni, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!