Kinek mi a tapasztalata, mit csinál ha a babája nyöszörög?
A 7 hetesem is ad ki hangokat éjszaka, de csak akkor veszem ki, amikor már sirni kezdene.
Már tudom, hol van a határ, ami már nem csak félálomban nyöszörgés.
Így is átlag 3 óránként kel, örülök ha ráhúz picit. Felébredek ezekre a hangokra is, de vissza is alszom, ha vaklárma. Ha sírni kezdett, azonnal ottvagyok.
Én mindig ilyenkor kivettem őket, nem sírták fel a házat, ettek és aludtak is tovább. 2és 3 hósan átaludták az éjszakát.
Félhomályba intéztem mindig ne keljenek fel teljesen.
"Nm éhes, és nem is a közelségedre vágyik. Ezt csak néhány okos pszichológus mondja. "
Konkrét kutatások vannak erre. De semmi gond. A pszichológiát olyanok nézik le, akik nem akarnak "hinni" benne, mert az szembemenne az általuk képviselt dolgokkal.
Az meg, hogy átaludsza az éjszakát még nem jelenti azt, hogy nyugodtan alszik és ne vágyna a közelségre (nincs olyan más emlős állat, aki magától távol, egyedül altatja az újszülött kölykét, csak az ember (kényelmi okokból)), sokszor csak megtanulta, hogy ne jelezzen.
Ha nekem jelez a 3 hónapos (!) gyerekem, a minimum az, hogy megnézem és nem várom meg, hogy sírjon. Az hogy egy gyereknek milyen bevésődései lesznek a világról, amit igazából azon keresztül tanul, hogy a szülei hogyan reagálnak rá, azt ebben a korban tanulja. Ezek lesznek a legösztönösebb érzései. Ha reagálok, akkor azt üzenem, hogy számít, nincs egyedül.
Később már nem szükséges, mert a gyerek elkezd képes lenni a késleltetésre. 3 hónaposan még ilyen képessége nincs.
De azt is tudom, hogy itt ez a nézet lenézendő, ilyet csak az ősanyák csinálnak meg a hülyék, akik nem szeretnek aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!