1,5 éves álmában nem vesz levegőt és sír?
Sziasztok!
1,5 éves a kisfiam. Már kb 1 éves kora óta szinte minden 2. Délutáni vagy és éjszakai alvásnál tapasztaljuk, hogy kb 10 percig hosszabb szünetekkel vesz levegőt (egy szünet kb 10-15mp), majd egyszer elkezd szipogni és hüppögve sírni, megnyugtatni sem lehet, azonban nincs ilyenkor ébren. A sírást mindig ez az apnoés fázis előzi meg.
Már pici kora óta van, hogy bejelez a légzésfigyelője, akkor azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg csak lemászik a lapról. Jeleztem az orvosnak is ezt a problémát, ami mostanában jelentkezett, de csak annyit mondott hogy előfordul. Azonban engem ez nem nyugtat meg, ugyanis bárhol bárkinél kérdezősködök, más nem tapasztalt még ilyet.
Esetleg van valaki, akinek a gyerkőce hasonlóan alszik? Esetleg tanács, hogy kihez forduljunk vele? Védőnő, orvos nem tekinti fontosnak, engem viszont zavar, nem hiszem, hogy jót tesz neki hogy ennyi ideig oxigénhiányos..
Köszi a válaszokat!
Ez csendes reflux valószínűleg. A savgőz miatt lezár a gégefedő.
Érdemes lenne ebbe az irányba elindulni.
Én ugyan így vagyok, tapasztalatból írtam. Esetleg refluxpárna segíthet, valamint ne egye nagyon túl magát este. De ez egy 1.5 éves gyereknél szerintem még nem megvalósítható.
3!
Az apnoét is főleg a reflux okozza! Én tizenéve benne vagyok, van, hogy az erkélyen kötök ki hajnal 2-kor levegőért kapkodva. Teljesen lezár a gégefedő, görcsös lesz a torok. És hiába szívná az ember a levegőt, nem megy be. Piszok rossz érzés...
4!
Tudom!
Évek óta élek egy ilyen emberrel.
Te nem a férjem vagy véletlenül?🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!