A tápszeres babák inkább átalusszák az èjszakát , mint a szoptatott társaik? Mi a tapasztalat?
Nekem mindkettő tápszeres volt, a fiam 3 hetes, a lányom kb 7 hetes korától nem kelt éjszaka.
A másik oldalról (anyatejes baba) sajnos nincs saját tapasztalatom. De pl anyum mesélte, hogy ő mindhármunkat szoptatott, mégis a két bátyám jó alvó volt, én meg pocsék. Szóval lehet, hogy számít, de szerintem csak akkor, ha azért kel a baba, mert nem lakik jól anyatejjel az esti alvás előtt. Ha bármi más oka van, akkor mindegy mit eszik.
A lányom nagyon rossz alvó volt, kb 2 éves korában volt az első átaludt éjszakája, de néha még most is felkel egyszer-egyszer (3 éves). A fiam az első pár napban, héten felkelt éjjelente 1-2x, de azóta átalussza az éjszakát (most 1 éves).
Mindketten igény szerint szoptatott babák (voltak, a fiamat is lassanként már próbálom leszoktatni, lányom 1,5 éves koráig szopizott), tápszert, cumit sosem kaptak.
Egy barátnőm a kezdettől tápszerrel etette a fiát, próbálta szoptatni de nem igazán jött össze, nem is akarta erőltetni. Másfél éves a fiú, még sosem volt átaludt éjszakájuk.
Nem mondom azt, hogy biztosan nincs köze hozzá, de... Szerintem nem ez a döntő faktor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!