Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mitől riad fel minden este a...

Mitől riad fel minden este a babám sikítva orditva?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 6 hetes a kisfiam egy másfél hete, minden este mielőtt elalszik éjszakára háromszor legalább megcsinalja, hogy hiába úgy tűnik mélyen elaludt egyszer csak úgy elkezd ordítani, mint akit megvertek kb. Csak úgy a semmiből, egyből hangosan szinte visítva ordít. Persze ilyenkor rohanok és felveszem, kb két perc alatt megnyugszik. Na mostmár kb velünk alszik emiatt. Mert kinek lenne szíve a kiságyba rakni így? Nem vagyok ellene az együtt alvásnak. De ugyanugy mellettünk a baba fészekbe ia megcsiálja ugyanezt. Megijed valamitől? Vagy ők már álmodhatnak rosszat? Van valami baja, vigyem orvoshoz? Segítsetek kérlek, mert a szívem szakad meg sokszor, mikor úgy ordít.

2021. júl. 16. 07:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hasfájós? Nem pukizik miután magadhoz emeled? Nekem akkor kelt így a fiam, mikor csavarta a pocakját a puki. 😕
2021. júl. 16. 07:43
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Nálunknis nagyon sokáig volt ez. Védőnőmmel is beszélgettem róla. Azt mondta, valószínűleg azért, mert ilyen piciknél kb 20 percenként van egy mikroébredés (felnőtteknél egy 40-50 percenként), és megijed hogy a kiságyban van hirtelen. Mert mikor elaludt, a kezedben volt, ölelted, utána hirtelen egyedül van egy kiságyban. Megoldásra azt mondta, hogy próbáljuk meg a kiságyban elaltatni... Hát mondani ezt könnyű. Amikor még félálomban van, nem mély alvásban, akkor kell lerakni, s maradsz esetleg mellette simogatni, énekelsz neki. Vagy valamit rakj mellé, aminek olyan az illata mint neked, akár egy kis pólódat, vagy valamit. Mi próbálkoztunk, 1 hétig tartott, hogy félálomban leraktam, sírt, felvettem, megnyugtattam, megint leraktam, megint sírt, felvettem, leraktam... De ez naaagyonnagyon lassan bevált, ma már lerakom, ott vagyok mellette míg elalszik, addig simogatom énekelek neki. Már nincsennek ilyen ordítások. Bár, ahogy írod, hogy melletted is ezt csinálja, nem tudom mi lehet a megoldás.. lehet ott is az a baj, hogy már csak mély álomban rakod le, akkor megint csak azért sírhat, mert már nem a kezedben van.
2021. júl. 16. 07:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Elsőnek. Nem hasfájásós. Tudom mikor az, pl ettem a múltkor töltött káposztát egy keveset nah akkor láttam, hogy fáj a pocakja. Szóval ez más sírás, ez olyan mint mikor nagyon megijed valamitől.
2021. júl. 16. 08:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak. Általában bealszik szopizás után és úgy rakom a kiságyba és miután olyan ordítva kel, nem tudnám nem felvéve megnyugtatni. Valószínű igazad van és tényleg ezek a mikroébredések lesznek. Próbáltuk már úgy is hogy a fészket az ágyunkba raktuk, maj mikor elaludt szépen lassan átraktuk a kiságyba. De ez sem használt. Miután 3x ezt megcsinálja utána alszik 5,6 akár 7 órát is.

Megpróbálom a kiságyban altatást, meg egy felsőmet berakok mellé. Nagyon köszönöm a válaszotokat.

2021. júl. 16. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!