Miért nem tudom elaltatni a 8 hetes babámat nappal és éjszaka?
Az első 3 hétben viszonylag könnyen elaludt a babám cicizés közben, gond nélkül le tudtam rakni a saját ágyába.
Aztán kicsit hasfájós lett, ami este vagy éjjel jött ki. Alapvetően 8-kor kezdtem szoptatni és így legkésőbb 9-re már aludt, de kb. 4 hetes kora óta elkezdett kitolódni ez az idő, pedig már gyorsabban eszik, szóval az idő nagy része altatás. Szopizik, kiesik a cici a szájából, dúdolok neki kicsit, már úgy tűnik, totál mélyen alszik 20 perce, de amint leteszem az ágyba, ébred. Elaltatom megint, megint ébred :/ Ha magam mellé veszem az ágyban, akkor viszont nyomban elalszik, ezért az utóbbi napokban már velünk alszik, pedig nem szeretném erre rászoktatni....
Éjszaka ugyanez. 2-3 alkalommal kel, 15 perc alatt cicizik, aztán egyszerűen nem tudom letenni az ágyba, mert egyből ébred. Megint jön mellém, mert már nem bírom fizikailag, hogy egész éjszaka fent legyek és csak altassak.
Én csinálok valamit rosszul? :/
Nem az van, hogy laktatobb a tápszer, hanem kazein van benne, egy lassú felszívódásu fehérje. Így a baba energiája az emesztesre megy el. Ez evolúciós szempontból nem éppen jó (egy mélyen alvó gyerek veszélynek van kitéve), de már nyilván nem kell attól tartani, hogy éjjel elviszi a kardfogú tigris. A szoptatásba is bezavarhat az esti tapszerezes. Mindenki mérlegelje a dolgot.
Egyébként semmit nem csinálsz rosszul! Reagálsz a babád igényeire. Szuper anyuka vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!