Hogy bírjátok az éjszakázást, a nemalvást, a babátok órákon át tartó nyűglődését?
Egy hónapos a kisbabám és ma jutottam el odáig, hogy "bevágtam" a kiságyba, rázártam az ajtót és hagytam ordítani :/
Ma is fent vagyok két órája már és még mindig nem akar aludni. Egy hónapja nem alszom többet naponta 4-6 óránál (azt is több fázisban), egyszerűen nem bírom már fizikailag. Nappal szinte egész nap ébren van, és mióta kicsit hasfájós, átordítja a fél napot, éjjel még felkel kétszer-háromszor és órákon át fent van, nem lehet letenni, mert egyből sír, ha egy órát van ölben, sokszor akkor sem jut el a mélyálomig, ha leteszem, sír. Mondom, most 2 órája vagyok fent, abból fél óra volt a szopi, azóta átlátni próbálom, de már itt sírok én is a tehetetlenségtöl és fáradtságtól... Ha el is alszik, 2-2, 5 óra múlva megint kel és olyankor már vissza sem alszik egyáltalán, minden k*rva nap ébren vagyunk hajnal fél 4-től, 4-től, csak cicin pilled be, amúgy délig simán fent van. De az meg tényleg nem megy, hogy szó szerint egész nap fél se álljak, csak ciciztessem :/
Kivagyok a fáradtságtól és úgy érzem, emiatt nincs már türelmem hozzá :/
Van bőven kakis-pisis pelusa, és meg is próbálkoztam már a pótlással, de ugyanez volt a helyzet. Tegnap amúgy végül 3-kor tudtam letenni, szóval 3,5 órát fent volt, aztán 5-kor kelt megint, azóta 20 perceket alszik néha, ha felveszem, én meg semennyit.
Ráadásul kb. 1-1, 5 hete már a nappal is tiszta káosz, addig evett, aztán elnézelődött vagy aludt, csak néha sírdogált, cumival akkor is meg lehetett nyugtatni. De most ott tartunk, hogy ébren van a nap 24 órájából 16-ot, és ennek nagy részében sír, pedig azt se mondanám, hogy mindig a hasa fáj, nem húzza fel a lábait, nem feszíti magát, csak egyszerűen nem lehet letenni.
Hiába altatom, nem jut el a mélyálomig és mihelyst leraknám, felkel sírni, akkor is, ha előtte 30-40 percig az ölemben volt. Csak én meg már tiszta hulla vagyok fizikailag, egész nap rajtam a gyerek, semmit nem tudook csinálni.
A férjem segít, de ő meg dolgozik, nem várhatom el tőle, hogy alvás nélkül járjon dolgozni és ő vigye az egész háztartást.
Most pl. 7-kor keltünk fel véglegesen, azóta még nem aludt a kicsi, csak kb. 20 percet, most itt az ölemben, de ha leraknám, tuti ébredne. Sétálni is elvittem, ott sem alszik el, a cumit is kiköpi, már egyáltalán nem fogadja el.
Espumisant kap amúgy, és szerintem nem is fáj már annyira a hasa, csak azt nem értem, akkor miért nem lehet letenni aludni. Fél 11 van most is, és még semmit nem csináltam ma, egy mosást nem tudtam elindítani...
Kérdező, én sem bírtam sehogyan sem. Többször én is sírtam már a tehetetlenségtől és a brutális fáradtságtól is. Mikor előző este sem aludtam többet összesen 4 óránál, és már estem volna össze a fáradtságtól, de ő 2-3 órás altatás után sem tudott aludni, csak üvöltött letéve...
Annyival tudlak biztatni: ELMÚLIK. De tudom, aki alig alszik, annak 2 hét is pokoli hosszú idő.
Nekünk az segített neki valamennyit, hogy idővel elfogadta a cumit alváshoz, elalváshoz.
Fiam másfél évesen kezdte átaludni az éjszakát. Addig volt olyan esténk is, hogy óránként kelt vagy épp csak ölben aludt. A fogzás volt a leg rémesebb. Viszont annyira megszoktam, hogy mikor elkezdett átaludni, már keltem éjszaka magamtól is.
Szóval vagy elmúlik vagy megszokod. Mindenképp könnyebb lesz
Próbáltátok már bebugyolálni? Mi vettünk egy ilyen pólyaszerű kendőt, és abban nagyon jókat aludt a fiam.
Én egyébként újszülöttekkel foglalkozom, és bebugyolálva szinte mind elalszik 10 percen belül. Amint kivesszük őket, ébrednek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!