Hogy bírjátok az éjszakázást, a nemalvást, a babátok órákon át tartó nyűglődését?
Egy hónapos a kisbabám és ma jutottam el odáig, hogy "bevágtam" a kiságyba, rázártam az ajtót és hagytam ordítani :/
Ma is fent vagyok két órája már és még mindig nem akar aludni. Egy hónapja nem alszom többet naponta 4-6 óránál (azt is több fázisban), egyszerűen nem bírom már fizikailag. Nappal szinte egész nap ébren van, és mióta kicsit hasfájós, átordítja a fél napot, éjjel még felkel kétszer-háromszor és órákon át fent van, nem lehet letenni, mert egyből sír, ha egy órát van ölben, sokszor akkor sem jut el a mélyálomig, ha leteszem, sír. Mondom, most 2 órája vagyok fent, abból fél óra volt a szopi, azóta átlátni próbálom, de már itt sírok én is a tehetetlenségtöl és fáradtságtól... Ha el is alszik, 2-2, 5 óra múlva megint kel és olyankor már vissza sem alszik egyáltalán, minden k*rva nap ébren vagyunk hajnal fél 4-től, 4-től, csak cicin pilled be, amúgy délig simán fent van. De az meg tényleg nem megy, hogy szó szerint egész nap fél se álljak, csak ciciztessem :/
Kivagyok a fáradtságtól és úgy érzem, emiatt nincs már türelmem hozzá :/
Megértelek, rettenetesen bírtam. Sehogy. Ráadásul mindenki segítőkészen elmondta, hogy micsoda papírkutya vagyok, hogy nulla végigaludt alvásciklussal ki vagyok borulva. De hat-nyolchetes korától jobb lett. Addig apuka időszakosan fogta a cumisüveget és éjszakázott pár alkalommal.
Unokatesóm hasonlóan "jóalvó" babával visszaemlékezni sem akar erre a csodás időszakra...
Az az időszak nekünk is durva volt, de egyszer vége lesz. Én is sírtam minden nap a tehetetlenségtől és a fáradtságtól. Mikor már annyira fáradt voltam, a férjem átvállalt néhány éjszakát, pedig dolgozott, de a teljes kimerültség határán voltam.
Ami nekünk hatalmas segítség volt az altatásban, az az adamo hinta volt. Az tényleg minőségi változást hozott az életünkbe. Előtte csak rajtam aludt/kendőben/ringatva, este ugyan aludt a kiságyban(ha ringatás után letettem), de evés után sokszor 3tól fent voltunk már.
Most már magától elalszik szépen, csak enni ébred és már alszik is, szóval van remény, csak ki kell tartani. Az első 2 hónap pedig a túlélésről szól sajnos.
Jaj te szegény,átérzem.
Sajnos azt kell mondjam mind 2 gyerekem így szokattam este elalvásra.Végulis bejott,csak onnantól,hogy a kicsi elkezdett fogzsni,csapnivaló alvó. Már nekem is borzasztóan elegem van,mondjuk ő 1,5 éves azzal nyugtatom magam,hogy telik az idő jobb lesz.
Van facen egy alvás,altatás nevű csoport. Lépj be,ha másért nem,de legalább látni fogod,hogy NAGYON nem vagy egyedül.
Ez egy saját farkába harapó kígyó, azért sír mert álmos, azért álmos mert a sírástól nem tud aludni, megnyugodni.
A 4.trimeszter ilyen. Az első 3 hónapot sok baba az anyjával szimbiózisban akarja élni, ami nem meglepő, eddig is abban éltek.
Nekem sokat segített a rugalmas kendő. Egész nap rajtam aludt benne, csaj az éjjelek voltak nehezek, felváltva aludt rajtunk az apjával, addig mindenki tudott 2-3 órát aludni. Majd 2 hónaposan, hason a kiságyba került, ekkor már mac 3-szor kelt fel éjjel, majd 4 hónaposan átvittük a saját szobájába, mert zavarták az éjjeli zajaink.
4-6 hónaposan átaludta az éjszakát, de sajnos 6-11 hónapos koráig 1-2 alkalommal kelt. Itt volt két alvásborulás is, az pocsék volt.
Most újra átlaussza az éjszakákat remélem ez meg is marad, nagyon nyugodtan alszik.
Tehát a rémálom első 8 hete után volt minden, de határozottan jobb mint az eleje.
Elég a tejed? Jóllakik?
Én lehet kipróbálnám EGYSZER, hogy pl este tépszert kap elalvás előtt. Megnézném, úgy mennyit alszik. Ha ugyanígy kel, akkor nem az volt az oka, ha nem, akkor viszont lehet nincs (még) elég tejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!