Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy lehet ezt idegekkel bírni?

Hogy lehet ezt idegekkel bírni?

Figyelt kérdés
Kisfiam lassan 3 hete alig alszik. Kis híján 5 hónapos. 2 hós korában max 2x kelt enni ejszaka, nappal is aludt 2-3 orakat, tobbszor. Miota 4 honapos minden borult. Eddig egyedul elaludt a kisagyban, most az sem mukodik. Sem a ringatas, sem az osszebujos alvas velem. Oke, elkezdodott a fogzas, de nem allandoan faj neki, inkabb szakaszokban,akkor nagyon ordit, nyugos, alig eszik. De mostanaban egy ejszaka 5x is felvagyunk. Altalaban ebbol 2x eszik. Nagyon faradt es idegbeteg vagyok mar, neha sirok a faradtsagtol, mert hetek ota ez megy. Cicizik meg, de javareszt mar tapszert kap,foleg estere keves a tejem. Eddig Milumil HA start tapszert evett, de mondtam a ferjemnek hozzon 1-eset,az elvileg surubb,probaljuk ki. A fejem az szet akar robbanni egesz nap. A ferjemre sincs ido, mert neki is hamar kell lefekudnie a munkaja miatt es a gyerek nem akar az Istennek sem elaludni 9-10 kozott csak. Ferjemmel mar kulon alszunk, mert sofor, hajnalban kelnie kell, nem tudjuk megoldani ezt igy,mert felkel kb 2 max 3 orankent. Minden ismeros, baratno meg dicsekedi, hogy max 1x kel a gyerekuk, meg a 100% anyatejes is. Nem tudom mit rontok el, mar probaltam sokmindent, hidegebb szobat, halozsak nelkul, feszek nelkul altatni(akkor horror miket muvel a kisagyban, beakad a laba, hasra fordul, forog), probaltam cicin altatni, hatha melyebben bealszik,feladtam azt az elvem, hogy nem veszem magam melle a francia agyba,de ugyanugy ebred mellettem is. Sokszor mocorog, nyefeg, ami eddig bevalt pl cumi sem kell neki. Bnőm szerint mivel eleg ugyes a mozgasfejlodesben lehet az zavarja be. Meddig tart ez? Mit probaljak meg? Felek teljesen kifordulok mar magambol, szedem a vitaminokat de nagyon megvisel ez az idoszak.
2021. ápr. 19. 12:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%

17 hónapos, még mindig minimum 3x kel, sosem kelt kevesebbszer. A rosszabb napokon (heteken) óránként 2x is. EZ VAN.

Nekem sem segit senki. De nem vagyok idegbeteg sárkány, a mindennapi szex levezeti a feszültséget. El kell fogadni, hogy ez most ilyen. Mosolyogva is ugyanolyan fáradt vagy, mint idegbeteg.

2021. ápr. 19. 15:15
 12/19 A kérdező kommentje:

Utana olvasok, mindenkepp. Csak ugye mivel o egyedul aludt el a kisagyban nem hianyozhat neki pl a cici, ringatas, mert ugy olvastam ez azert lehet gond, mert mikor megebred ujra erre szeretne elaludni. Mindig probaltam az esti rutint betartani, fixen, pancsizas, kremezkedes, oltozes, vacsi, egy kis jatek, osszebujas halovany fenynel...de most ugy erzem amit eddig szepen "felepitettunk" az semmive lett es nem tudok alkalmazkodni hozza, konkretan sokszor azt sem tudjam mit kezdjek vele, mi baja lehet vajon most faj az inye vagy almos inkabb...Szr anyanak erzem magam, aki nem tud igazodni a sajat gyerekehez. Talan tenyleg lehet benne valami, hogy nagyon ellenallok a sok szuperalvo babas story miatt es nem akarom elfogadni, hogy mi most ilyen helyzetbe kerultunk es annyira gorcsosen probalok kapalozni, hogy mar a gyerek is megerzi rajtam a feszkot..Mindenkepp valtoztatnom kell a sajat hozzaallasomon is. A 2 ebredes meg sem kottyant, de ez most nagyon sok hirtelen. Sajnos nappal sem alszik fel orakat mostanaban. Es olyan almos, hogy mar a fejet sem birja szegeny tartani rendesen, hosszuakat pislog, megsem alszik soka. Hiaba ringatom, dudolok, ki van pattanva a szeme. Jelenleg alszik, aludtam vele en is egy orat, maris jobban vagyok... Cicin aludt el, mar vagy 2x felkelt, de gyorsan visszadugtam a szajaba s alszik 2 oraja mar. Nem tudom miert de most a cici kell,tejem is joval tobb lett. Egy idoben meg alig akart szopizni, elutasito volt, foleg menzikor. Valaki irta a minden napos szexet. Hehe.. Hat mi orulunk, hogy heti 1-2 osszejon..A ferjem szokott segiteni hetvegen, szombatonkent kiviszi a kicsit es en altalaban alszom 9-10 ig.

3-as: sajnalom, ha igy jott le. Kenegetem az inyet, osszevasaroltam mar mindent, homeopatias cuccot, draga ragokakat, mar 1x sajnos annyira sirt, h Nurofent adtunk neki ejszaka. Nyilvan nem csak magamat sajnalom, mert nem alszom, leginkabb ot, mert nem tudok neki segiteni es annyira latszik rajta, hogy almos, de megsem tudja magat kipihenni. Koszonom, hogy irtatok es hogy irhattam, maris jobban erzem magam... Remelem megedzodok hamarosan...

2021. ápr. 19. 15:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Na igen, a 4 hónapos híres fejlődési ugrás. :) emlékszem rá, utána egyből fogzás. Aztán szepa aztán mozgásfejlődés. Enyémnek nem volt hasfajasa cserébe nem aludtam 2 évig.

Nem vagy rossz anya. Ezer ilyen lesz hogy az új helyzethez alkalmazkodni kell. Legyél türelmes magaddal. Befelé figyelj ne másokra. Ha a szuperalvó babák lent játszanak de te épp tudsz aludni, akkor aludj, nem kell másokhoz alkalmazkodni. Lesz még sok olyan hogy mire bevalik egy napirend, borul minden. Ezt fogadd el és akkor a változásokhoz is könnyebb alkalmazkodni

2021. ápr. 19. 16:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Kitartás!
2021. ápr. 19. 16:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Eleinte nekem is 9-10 kozott aludt el es a legtobb ismerosom gyereke is kb 5 hos koraig.

Most lassan 8 hos es 7-8 kozott alszik el. Elorehoztuk a furdest este 6 orara (vannak babak akik furdes utan 60-90 percig felelenkulnek)

Gyanitom azt is hogy witching hours van nalatok es ezert hiszed hogy adni kell neki tapszert. Igy latatlanban azt mondanam hogy minden baba nyugos este a cicin mert kevesebb jon de ez normalis. Ezt sokan osszetevesztik azzal hogy ehes, en is ezt hittem.

A kisagyban nalunk feszek volt ezert nem tudott atfordulni a hasara, mai napig 2-3x kel es egybol visszaalszik cicin.

2021. ápr. 19. 16:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Jaj, kérdező, mindig van legalább egy barátnő, aki csodaanya csodababával, el ne hidd már. Csak vágybeteljesítő dicsekvés. Vagy alvástréningezte. Ne foglalkozz vele, koncentrálj a babádra. Az én fiam pl remek alvó, végigalussza az éjszakát, de hasfájós még 6 hónaposan is, és olyan piszok nyugtalanul alszik, kapálózik, felsír stb, hogy persze ébredek hozzá, ringatom, forgatom, szoptatom. Születese óta nem aludtam 3 órát egyben. Szex? A férjem is inkább megmasszíroz és aludni küld, jó ha kéthetente rá tudok hangolódni. De akkor is, még sose voltunk ilyen boldogok
2021. ápr. 19. 16:40
 17/19 anonim ***** válasza:
Teljesen normàlis, csak neked baromi nehèz a nemalvàs miatt. Èn 1,5 ève csinàlom :D hozzà lehet szokni ès vannak jobn időszakok, nem rontottàl el semmit. Nàlunk 4 hòsan òrànkènt kelt a lànyom èjjel, napközben 3x fèl òràt aludt 3 òràs altatàssal, üvöltèssel. Kitartàst!
2021. ápr. 19. 19:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Magnézium. Próbálj sorrendet változtatni este. Vagy később, korábban kezden a rutint. Mindenre lehez fogni amúgy a nemalvást. Front telihold eső szél fogzás mozgásfejlődés tökmindegy igazából. Viszont ha úgy gondolod hogy a foga fáj, vagy bármi más adj nyugodtan nurofent. Neki is jobb ha nyugodtan alszik. Majd ez jobb lesz később, más meg rosszab . Hozzátáplálással hogy álltok ? Levegőn, babakocsiba alvás nappal ? Elfárad estére? Nem túl fáradt, vagy kevéssé az ?
2021. ápr. 19. 19:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Azért amit a kérdező ír, az már nem egyszerű fáradtság vagy kimerültség, hanem brutális kialvatlanság. Jól tudom, miről beszélsz, kérdező, mert nekem is volt benne részem.

Tudatosítsd magadban, hogy igen, nagyon ki vagy fordulva magadból. Ez nem akarat vagy nem akarat kérdése, egyenes következménye a kialvatlanságnak. Más is ugyanígy lenne a helyedben. Ne tegyél magadnak szemrehányást, és a környezeted se tegyen. Hanem segítsenek, amikor csak tudnak.

Apa, nagyszülők, bárki, aki mozgósítható. Már az is segíthet, ha heti 1-2 napon ki tudod aludni magad, ha pl. a férjed tud éjjel kelni a babához. Ha eszik éjjel, kapjon akkor tápszert cumisüvegből, és kész. Hét közben, ha nagyszülő el tudja vinni a babát 2-3 órára, aludj, ha el tudsz aludni nappal.

Ha csak tápszeres lesz a babád, talán jobban elalszik majd éjjel. Nem 100%, de van rá remény.

Én is 3 hetet nyomtam le úgy, hogy minden áldott nap csak összesen 4 órát aludtam, 3 részletben. Nagybetűs élő halott lettem tőle. Állandóan a végletekig ingerült, feszült, agyonnyúzott, 15 percenként bőgni tudtam volna. Ezen a ponton döntöttünk úgy 4 hós korában, hogy nem etetjük tovább éjszaka. Ha ébredt, cumit kapott, és kész, vissza is aludt tőle. Legkorábban hajnali fél 4-kor etettük, és ez tolódott egyre feljebb.

Azt is megpróbálhatod, hogy lefekvés előtt, és uzsonna időben több tápszert adsz neki, és kevesebb anyatejet, hátha éjjel így jobban kitart.

Egy ponton túl jóval többet ér az, hogy pihentek legyetek, mint az, hogy minél tovább szoptassunk, és minden áron.

2021. ápr. 25. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!