Miért megy ilyen nehezen az altatás?
Mert az ő idejükben sírni hagyták a gyereket, hogy edződjön a tüdejük, meg hogy megtanulja megnyugtatni magát. Azóta persze bebizonyosodott, hogy azok a babák akik "átalusszák" az éjszakát, azok is felkelnek, van amelyik visszaalszik persze de legtöbb nem. Régen meg azért aludta át minden baba az éjszakát, mert sírni hagyták őket eleinte utána beletörődtek, hogy hiába sírnak úgyse jön senki (hű de jót tesz a későbbiekben a bizalomnak) de stressz szintjük folyamatosan magas, mintha sírnanak és emiatt veri most minden 50 feletti a mellét hogy az ő idejében bezzeg.
Anyám is mondja miért nem rakok be neki cukros teát cumisüvegben az ágyba, nekem is elég volt, ő aludt inkább.
Elmondom miket fogsz még hallgatni, csak hogy megspóroljam.
-adj neki teát (felesleges és káros)
-adj neki pürét 3 hónaposan (káros)
-adj neki vizet (felesleges)
-ne vedd fel annyit
(természetellenes)
-ne szoktasd ölbe (nem tudod...)
-hisztizik (6 hónap alatt fixen nincs hiszti,és utána is csak kezdemények, majd 1,5 évesen...)
-hagyd sírni erősödik a tüdeje (hülyeség és káros a kapcsolatotokra)
-adj neki cukrot, sót 1 éves kora alatt (káros, felesleges)
-adj neki pálinkás kenyeret fogfájásra (káros)
Bezzegelések:
Az én időmben a babák:
-Átaludták az éjszakákat
-nem sírtak mindenért
-azt ették amit mi
-nem mentünk mindig jászani
-nem feleseltek
-nem voltak ilyen liberálisan nevelve
-nem voltak felkapdosva
3 hetesen a babám 2 óránként kelt enni éjjel, csak rajtam aludt el, 6-ból 4 alkalommal nem tudtam betenni a helyére mert megébredt, így rajtam aludt vagy mellettem.
4 hónaposan simán alszik a kis helyén, van, hogy csak 1-2x kel éjszaka.
Nagyon pici még a babád, adj neki minél több testközelséget, bőrkontaktot, türelmet, így segíted a leggyorsabban akklimatizálódni. Egyre ügyesebben alszik majd, ne félj! A sírnihagyás, egyedülhagyás kontraproduktív, nem tudnak mindent jobban szüleink. :) Hallgass az ösztöneidre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!