Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért megy ilyen nehezen az...

Miért megy ilyen nehezen az altatás?

Figyelt kérdés
3 hetes babám éjszaka általában kétszer kel. Ilyenkor eszik, büfiztetés, majd próbálom visszaaltatni. Csak sajnos napok óta legalább 1 órába telik a visszaaltatás, vagy még tovább.(este az elaltatás is) Csak karban alszik el, utána beteszem a kiságyba, de óvatosnak kell lennem, hogy nehogy felébredjen, mert akkor kezdődik újból. Ilyenkor láthatóan álmos, de mégis nehezen alszik el, könnyen megébred, nyöszörög. Mit kéne tennem, hogy könnyebben menjen? Cumit, fehér zajt bevetem rendszeresen, de egyik sem gyorsítja a folyamatot.

2021. jan. 30. 05:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Az ido minden emleket megszepit😂😂😂 neha nekem is van ugy mint 9esnel, elkezdek valami hazimunkat es mire visszaerek bealudt. De a tied meg nagyon picike
2021. jan. 30. 08:36
 12/21 anonim ***** válasza:
Persze, hogy azt mondják, nagyon okos mindenki, amikor a más gyerekéről van szó. Az én babámat szinte csak éjjel lehet letenni, nappal ölben vagy kendőben alszik csak. Anyukám is magyarázta, hogy csak le kell tenni. Mondom, tessék, itt van, tegyed. Persze nem aludt el. Majd egyszer csak. 3,5 hónapos.
2021. jan. 30. 08:40
 13/21 anonim ***** válasza:
9es vagyok, lehet hogy nem volt egyértelmű, nekem is csak este van ez!!! Nappal én sem tudom csak úgy lerakni, meg kell szoptatnom és kicsit ringatni, pedig már 11 hónapos. Csak éjjel már tudja a szervezete, hogy nagyalvás van, azért tud visszaaludni.
2021. jan. 30. 09:10
 14/21 anonim ***** válasza:
Oh még nagyon picike, teljesen normálisan működik. A többiek már mindent leírtak, nem ismétlem.
2021. jan. 30. 10:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert az ő idejükben sírni hagyták a gyereket, hogy edződjön a tüdejük, meg hogy megtanulja megnyugtatni magát. Azóta persze bebizonyosodott, hogy azok a babák akik "átalusszák" az éjszakát, azok is felkelnek, van amelyik visszaalszik persze de legtöbb nem. Régen meg azért aludta át minden baba az éjszakát, mert sírni hagyták őket eleinte utána beletörődtek, hogy hiába sírnak úgyse jön senki (hű de jót tesz a későbbiekben a bizalomnak) de stressz szintjük folyamatosan magas, mintha sírnanak és emiatt veri most minden 50 feletti a mellét hogy az ő idejében bezzeg.

Anyám is mondja miért nem rakok be neki cukros teát cumisüvegben az ágyba, nekem is elég volt, ő aludt inkább.

Elmondom miket fogsz még hallgatni, csak hogy megspóroljam.

-adj neki teát (felesleges és káros)

-adj neki pürét 3 hónaposan (káros)

-adj neki vizet (felesleges)

-ne vedd fel annyit

(természetellenes)

-ne szoktasd ölbe (nem tudod...)

-hisztizik (6 hónap alatt fixen nincs hiszti,és utána is csak kezdemények, majd 1,5 évesen...)

-hagyd sírni erősödik a tüdeje (hülyeség és káros a kapcsolatotokra)

-adj neki cukrot, sót 1 éves kora alatt (káros, felesleges)

-adj neki pálinkás kenyeret fogfájásra (káros)

Bezzegelések:

Az én időmben a babák:

-Átaludták az éjszakákat

-nem sírtak mindenért

-azt ették amit mi

-nem mentünk mindig jászani

-nem feleseltek

-nem voltak ilyen liberálisan nevelve

-nem voltak felkapdosva

2021. jan. 30. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

3 hetesen a babám 2 óránként kelt enni éjjel, csak rajtam aludt el, 6-ból 4 alkalommal nem tudtam betenni a helyére mert megébredt, így rajtam aludt vagy mellettem.

4 hónaposan simán alszik a kis helyén, van, hogy csak 1-2x kel éjszaka.

Nagyon pici még a babád, adj neki minél több testközelséget, bőrkontaktot, türelmet, így segíted a leggyorsabban akklimatizálódni. Egyre ügyesebben alszik majd, ne félj! A sírnihagyás, egyedülhagyás kontraproduktív, nem tudnak mindent jobban szüleink. :) Hallgass az ösztöneidre!

2021. jan. 30. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, átérzem, az én babám is ilyen volt, iszonyú sokat kínlódtunk. Csak karban aludt el, ha leraktuk az ágyba, 20 perc múlva újra ébredt. Este 2-3 órán át is altattuk (altatni próbáltuk) a férjemmel. Iszonyat volt. Ha éjjel enni ébredt, utána sem tudott magától visszaaludni. Így egy éjjeli ébredése majdnem 60 perces "szeánsz" lett az etetéssel, vissza altatással együtt. Nekünk az hozott javulást, mikor cumit adtunk neki, és így könnyebben elaludt magától. De az elején az sem működött olyan jól. Körülbelül 3 hónapos korában egyszer csak, úgy 2 hét alatt ez megváltozott. Már nem kellett karba venni, egyszerűen leraktuk a kiságyba, megkapta a cumit, és elaludt. De valahogyan erre is meg kellett érnie. Egyszerűen magától megváltozott. Csak annyi biztatót tudok mondani, hogy: elmúlik. Gyereknél mindig egy állandó dolog van: a változás. Tudom, milyen nehéz ez, mi is majd megőrültünk tőle.
2021. febr. 1. 20:59
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, valahogy így van nálunk is. Az én fiam kb. fél órán át eszik éjjel is, és utána még kb. egy óra, mire elalszik... Szóval oké, hogy csak 2szer-3szor kell éjjel, de ilyenkor így fent vagyunk másfél órákat. Bízom benne, hogy egyszer csak nála is varázsütésre megváltozik ez.
2021. febr. 2. 00:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Meg fog változni, hidd el! Addig is erőt és kitartást. Engem a 60 perces fentlétek is annyira kizökkentettek, hogy nem tudtam visszaaludni utána, vagy csak irtó sokára. Ha ti másfél órákat is fent vagytok, akkor hiába kel csak kétszer, az is embert próbáló.
2021. febr. 3. 21:11
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A napokban már többet van ébren éjjel, mint amennyit alszik. 😅 De persze, még mindig csak kétszer kel...Azt hiszem nincs más megoldás, mint türelmesnek lenni és nappal aludni.
2021. febr. 4. 03:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!