Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csinalok rosszul? Miert...

Mit csinalok rosszul? Miert alszik el ilyen nehezen?

Figyelt kérdés
3 hetes a kisfiam. Neha nagyon jo baba, elalszik konnyen, plane a kocsiban, hordozoban,nappaliban, de mostanaban az a jellemzo, hogy borzalmasan nehezen alszik el. Elso baba, segitsetek. Mivel keves tejem volt, igy doki javaslatara tapszerrel is kinaltam cici utan, de nem adtam fel a szoptatast. Most mar tobb a tejem, folyik rendesen, de meg napi 2x potolok, ha latom, hogy cici utan is ehes, nyugos. Nem tudom sokszor mi baja sajnos. Megetettem reggel, pelus csere, ringaztam kicsit, beraktam a kisagyaba, ami az agyunktol 1 meterre van. Lerakom, felkel, kipattan a szeme, nyefeg, adom a cumit neki, szivja nagyon, nem tud szepen elaludni, nyog, rugkapal, sir sokszor. Raraktam ujra cicire, evett, cumizott kicsit. Berakom ujra a kisagyba es megint kezdodik elolrol. Keves idot hagyok neki cicin vagy mi lehet a gond? Ehes lehet? De nonstop se loghat a cicimen, a korhazban is figyelmeztettek erre, hogy a bimbom fogja banni s akkor majd nem tudok szoptatni, ha orakat rajta hagyom. Na meg ejszaka azert csak kene aludni is, nem loghat rajtam folyton.Ha latom, hogy mar alszik el meg hagyom kicsit s akkor veszem le rola. Mar az elobb cici utan kinaltam tapszerrel is, megivott 40 ml t, aztan elszendergett, de amint lerakom felkel ujra es nyefeg. Ujra cicire raktam es megint evett, holott a tapi mar nem kellett neki. Mintha folyton ehes lenne, komolyan nem ertem miert nem alszik el :( En ugy tudtam egy kisbaba ha jol van lakva elegedetten elalszik ilyen pici korban. Sulya jo, gyarapodunk szepen 4 kg felett jarunk mar. 2-3 orankent ker ejszaka is enni. Sokszor pukizik, neha biztos a pocakja is fajhat, de puki-kaki jon minden nap boven, bufiztetni is szoktam, nem tudom mit rontok el? Kezdek faradt lenni en is es nagyon rossz is, hogy nem tudom mi baja lehet. Tegnap mar este kijottem a nappaliba sirni, mert 4x raktam le es 4x kelt fel nyoszorogve. Ferjem azt mondta hagyjam egy kicsit a kisagyban nyefegni, ne vegyem fel rogton. Mire visszajottunk elaludt.
2020. dec. 18. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első pár hónap (tipikusan az első 3) ilyen... Van akinek átalussza az éjszakát, más pedig 15* kel fel hozzá.

Semmit nem.csinaldz rosszul, egyszerűen túl kell élni.

Az én lányom óramű pontossággal 3 óránként evett (amúgy igény szerint etettem, ez volt az igénye) és baromi nehezen aludt el. Aztán 2,5 hónaposan egyik napról a másikra átaludta az estét úgy kb (11-6ig). Most meg 9 hónapos ésegint kétszer kelünk hozzá jó esetben, hát ez van.

Szóval túl lesztek rajta, kitartás!

2020. dec. 18. 08:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első hetek mindenkinek ilyenek. Semmi napirend, ha lefektetted, fogalmad sincs, aludhatsz-e pár órát, vagy félóránként felnyüsszög. Idegörlő, fárasztó, hú de nem vágyom rá újra. :)

Biztos, hogy nem éhes, hiszen tápszert is kap, hasfájás inkább lehet, de nem csinálsz semmit rosszul. Kitartás, lesz ez jobb is!!!

2020. dec. 18. 08:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Pici még, ez nehéz korszak. Abban mondjuk igaza van a férjednek, hogy első nyekkenésre nem kell felkapni, hagyni kell kicsit, figyelni, ha tényleg gond van akkor természetesen reagálni. A pocakja is zavarhatja, éretlen még az idegrendszeri, sok minden lehet. A babák nem egyformák, nekem mindkét gyerekem tele pocakkal letolta a 3 óra alvást ebben a korban, van olyan baba amelyik pedig nehezen alszik.
2020. dec. 18. 09:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem össze vissza aludt. Volt amikor én sem vettem fel ha kicsit nyöszörgött és visszaaludt. Az első egy hónapot szintr vegig aludta nappal. Éjjel 2 óránként keltem. Most már nappal 5x alszik és este 9-től hajal 3-ig alszik folyamatosan. Onnantól nyöszörög, forgolódik, nyújtózkodik. Egy kicsit nevetgél, beszélget a ledlámpához a mennyezeten és visszaalszik. Lehet nagyon meleg van benn vagy nagyon felöltözteted. Nekem is volt ilyen. Levettem a rugit és a bodyt éjjel róla és egyből jobban érezte magát. Ez egy ilyen időszak.
2020. dec. 18. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:
3 hetesen szokott lenni növekedési ugrás a babáknál. Ha tartósan szeretnéd szoptatni, akkor engedd neki, hogy sokat legyen mellen, ilyenkor szaporítja fel a tejet.
2020. dec. 18. 11:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez a celom, s miota rakom gyakran lett tobb a tejem is...nem akartam feladni, remelem meg ettol is tobb lesz... Az jo jel, ha szo szerint folyik a tejem, ugye? Pl hajnalban arra keltem, hogy csupa tej a pizsim...Magatol elkezd folyni es bizseregni x idokozonkent. Illetve kemenyebb, ha szopizik peidg puhabb lesz, erzem, h kiurul es nyel is nagyokat. Egyebkent miota kiirtam a kerdest alszik, neha felriadt, de meg a cici sem kellett neki, aludt tovabb, mar ugy jarok nezegetni...
2020. dec. 18. 11:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja es koszonom a valaszokat, kicsit megnyugtattatok, hogy nem en cseszem el... Igyekszem cicire rakni gyakran, koszi
2020. dec. 18. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!