Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nappali kiságyban alvás?

Nappali kiságyban alvás?

Figyelt kérdés

Tippeket kérek nappali kiságyba szoktatáshoz! Éjjel ott alszik, 3,5 hónapos. Az éjszakák nagyon jók, este pár perc ringatás után alszik és teszem az ágyba. Nappal nem megy, azonnal felébred. Van alvási rutinunk nappalra is. Eddig vagy rajtam aludt vagy velem vagy kendőben.. ( tudom, minek szoktattam így stb, akkor így volt egyszerű, így tudtam haladni a háztartással,így tudtam pihenni én is.. hiba volt, de ez van, szóval nem kioktatást kérek!)

Amúgy a gyerek elég élénk, az átlagtól nehezebben alszik el.. Az is felmerült, hogy éjjel túl sokat alszik,11-12 órát 1db keléssel, ezért nappal nem elég fáradt. Ha alszik is,fél-1 órákat. De nyűgös nappal, sírdogál, biztos, hogy álmos,látom rajta már a korai jeleket, de tartósan nem tudom elaltatni.

2020. nov. 12. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, lehet, hogy ő is ilyen alvásritmusú.

Nekünk, 6 hónapos korától kezdte, hogy napközben, keveset alszik.

2×20 percet, vagy nagyon maximum 1 órát alszik napközben és ennyi.

Reggelente, meg mindig 5-kor kel, mindegy mennyire fáradt, mindegy mikor tesszük le.

Ez van.

2020. nov. 12. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyfelől ne görcsölj rajta. Nekem is 32 perc után kipattant a szeme és kész is volt az alvással. Ki voltam akadva, mindig azt hittem hogy mennyi időm lesz, hisz a babák csak esznek meg alszanak, nem? Haha kis naiv voltam. Most 6 hónaposan kezdett többeket aludni, viszont lassan átáll a két nappali alvásra.

Szóval elfogadtam hogy fél órám van olyan dolgokra amiket mellette nem lehet. Több részletben főzök, illetve a nappali bababiztos, addig ő molyol amíg én elvegzek ezt azt. A takarítás pedig estére vagy hétvégére marad. Viszont porszívózni simán lehet mellette :)

2020. nov. 12. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha nem nyűgös, kipihenten, vidáman ébred akkor miért baj ha csak fél-1 órát teszi? Ha ilyenkor sír vagy láthatóan még fáradt akkor mit csinálasz? Visszaaltatható? Ringatással, cicivel vagy kis tápszerrel?

A lányom (5 hónapos) dèlelőtt alszik 2x 3/4 vagy 1 órát. Ő korán kel 5 óra körül így bőven belefér a délelőttjébe. Délután viszont min. 3 órát alszik. Ilyenkor ha felriad (legtöbbször a bátyja miatt) visszaalszik cicin, amíg ki nem aludja magát.

2020. nov. 12. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk bevált a kiságyforgó. Lerakom aludni, megsimogatom, puszi szép álmokat kivánok és felhúzom a forgót. A második kör után általában el is alszik pár perc alatt.
2020. nov. 12. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy ekkora baba max két órát bír ébren frissen, aktívan, jókedvűen tölteni egyhuzamban. Akármennyit is alszik éjjel, az nem túl sok. Az alvásigénye kb 15 óra (24-ből).
2020. nov. 12. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs, a kérdésre nem sikerült válaszolnom (5-ös voltam). Tippem nincs sajnos, mert nálunk se megy nappal az ágyban alvás: kb mindig babakocsiban altatom kint, ha meg rossz az idő,magamon. Vagy elaltatom magamon és berakom az ágyba, de ezek az alvások nem tartanak tovább 45 percnél (közben a babakocsiban 2-3 órát is alszik, ha épp olyanja van).
2020. nov. 12. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Mostanra jutottam el oda, hogy nappal is a kiságyban alszik. Illetve 3 alvásos, reggel 7kor kel,9-től 10-ig alszik majd 11:30-12:00 ezt babakocsiban séta közben, utána még 2-től fél 5-ig. Este fél 7-kor teszem le.
2020. dec. 17. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!