Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Milyen altatási módszer vált...

Milyen altatási módszer vált be kisbabások?

Figyelt kérdés
Kb két hete annak, hogy a babánk egész nap sír, mintha fel lenne húzva, 3 másodpercenként felsír. Régebben olyan szépen aludt minden 1,5-2 óra fentlét után, de most minden megváltozott. Sokszor annyira felidegesíti magát, hogy nem tud elaludni, hogy az már sokk. Betesszük az ágyába mégjobban üvölt. Fél éves lesz jövő héten. Tudom, hogy bújhat a foga, a nyáladzás erre utal és sokszor az egész öklét bekapja és harapja, de itt van más is a hiszti mögött? Esetleg ismét növekedési ugrásba léptünk? Az éjszakai ébredés kb 2-3-ra nőtt, eleinte 1 szer vagy egyszer sem voltunk fent szopizni. Még anyatejes, kellene esetleg hozzátáplálást kezdeni? Van másnak is ilyen időszaka? Mi vált be?
2020. nov. 7. 09:21
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk csak az idő segített.

Nekünk is volt egy ilyen alvás-változása ilyen idősen.

Túl kell élni, majd jobb lesz!

Kitartást!

2020. nov. 7. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Tapasztalatok alapján olyan is van, hogy szimplán a szülő hozzászokik az alvási időkhöz és akkor is altatni szeretne, amikor a gyerek még nem fáradt. Én is így jártam. Egy idő után hagytam hogy a maga módján aludjon el, hagytam hogy egyértelmű jelei legyenek (szem csukás, lassulás) és akkor vittem az ágyba.

Viszont hogyha álmosan is így csinál, akkor valami mégsem tetszik neki, ezt kellene kideríteni, amit csak te tudsz meglátni. Lehet nincs elég sötét a szobában vagy épp túl sötét van. Lehet hogy szomjas vagy már nagyon menne, de fizikailag még nem tud és ez frusztrálja. Sajnos sokminden lehet. Esetleg időzítsétek a sétákat az alvás előttre és ha a kocsiban nem alszik el, a levegő miatt tuti jól elfárad mire ágyba kerül.

2020. nov. 7. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

El lehet kezdeni a hozzátáplálást sőt kell is. De nem ez a probléma.

Lehet kapni lidokainos erzestelenito zselét a patikában. Amikor nagyon nyűgös, kend be. Ha a foga a probléma látni fogod, hogy megnyugszik. Az en fiam se tudott aludni mikor a foga zavarta. Éjjelre nurofent adtam neki, nappalra meg ezt a kenőcsöt, csak nem emlékszem most a nevére. Nekünk is fogzás alatt felkelt 2-3x is ha nem kapott nurofent és nagyon nehezen aludt vissza.

2020. nov. 7. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Fél évesen már az anyatejes babákat is meg lehet ismertetni az ízekkel, persze még idő, hogy tartalmas dolgokat egyen, de lehet hogy a gyümölcsös tízórai már jól fog esni neki. Egy fél alma pürésítve pl. Aztán majd meglátod hogy hogyan reagál. Lehet nem is fogja még érdekelni.
2020. nov. 7. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Egy féléves gyerek nem hisztizik!

Ringatás, ölelés, kézben altatás. Nálunk ez vált be.

2020. nov. 7. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
6 hós növekedési ugrás.
2020. nov. 7. 11:43
 7/7 anonim ***** válasza:
39%
5 ó dehogynem! Láttad volna a kisfiam mikor próbált kúszni de még nem tudott... hát az olyan színtiszta toporzékolós hiszti volt, mint ide Buda.
2020. nov. 7. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!