Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mire lehetne tenni? Mi lehet...

Mire lehetne tenni? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2 éves kislányom 1-2 hete menetrendszerűen felkel 1-2 körül és kb 4-ig nem is alszik vissza. Ha nem kelek fel vele és nem játszhat vagy nézhet mesét, akkor addig sír és üvölt, amíg mindenkit fel nem ébreszt, többek közt a 7 éves tesóját, akinek reggel ugye időre kell kelnie.

A nappali alvás legtöbbször elmarad, vagy nagyon későn alszik el. Múltkor délután 4-kor aludt egyet, este rendes időben elaludt és nem kelt fel éjjel. Azt hittem ez a megoldás, így próbálom altatni napközben (többnyire sikertelenül). Viszont tegnap is aludt nappal, most mégis buli van megint.

Nem lenne baj, hogy fel kell kelnem hozzá, bár semmiképp sem tartom normálisnak, viszont megyek vissza dolgozni és hatra fogok járni. Nem tudom mennyire fogom bírni, ha éjjel ébren vagyok. Hiszen így is kimerültnek érzem magam, hogy itthon vagyok. Az sem megoldás, hogy a férjem legyen vele, mert ő is dolgozik reggel, de amúgyis engem akar éjjel és átjön értem hisztizve.

2020. nov. 5. 03:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Hánykor fekszik este? Van-e eleget friss levegőn, mozog-e eleget? Nincs-e túlingerelve alvás előtt? ( tablet, TV, teló, nagy pörgés) mire alszik el? Szerintem neki delelőtt/ kora délután még kéne egy kis szundi vagy csendespihi, mert még kicsi. Hajnalban a Tv-t ne engedd neki, valamelyik gyereket nagyon megzavarja a kék fény. Tud már beszélni? Ha igen, mit mond, miért nem alszik?
2020. nov. 5. 11:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Amúgy kb. 1,5-2 éves korban kezdenek félni a sötétben. Jó lehet kis cuki állatos éjjeli lámpa vagy jelző fény.
2020. nov. 5. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!