Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szervezzem át 3,5 éves...

Hogyan szervezzem át 3,5 éves kisfiam napirendjét?

Figyelt kérdés

Jelenleg így néz ki:

7:00-7:30 kelés

12:00 ebéd

13:00 vagy ha ovibol hozom 14:00 mire elalszik naaaaagy nehezen

16:00kor legtöbbször ébreszteni kell ha későn alszik el

19:00 esti rutin

22:00 körül van mire végre elalszik.

Legnagyobb bajom az estevel van mert szenvedés mire elalszik.. húzza az időt hogy éhes szomjas, nem tud elaludni stb. Utána már én is csak beesek az ágyba. Keltsem őt 16:00 helyett 15:00kor? Délutáni alvást nem akarom elhagyni ha már legtöbbször 2 órát alszik... Ezek szerint van rá igénye még

2020. okt. 19. 22:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem nagyon. Volt pár olyan alkalom, hogy tovább fent volt (tavaly Szilveszter pl, nyári szünetben 1-2x, aztán egy családtag esküvőjére mentünk idén, akkor éjfélkor került ágyba), és ugyanúgy kukorékolt reggel, mint amikor időben fekszik. Ezért is nem erőltetem egyelőre, hogy elhagyjuk a délutáni alvást. Amikor ovi van, akkor persze mindegy, mindenhogy kelni kell, bár mivel közel van, akkor is ráérne 7 körül felkelni. (#8 voltam)

2020. okt. 20. 10:25
 12/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat,.

Az óvoda kérte hogy a vírus miatt aki otthon van kicsivel vigye haza délben a gyereket... Igen tudom... Ne is mondjátok csak nem akarok az a szülő lenni aki otthon vakarja és bevágja egész napra oviba a gyereket...

Ma már nem is akart elaludni, csak csendes pihenő volt... Most úgy látom jól bírja, megpróbálom előbb elaltatni.

Esti rutint úgy értem hogy, vacsora és mind a négyen furdunk, esti mese, még iszik egy kakaót stb és 9kor kezdődik az altatás amit rendszerint elkezd húzni minden butasággal.

Viszont az is felmerült bennem hogy egy ekkora gyereket altatni kell??) Látja hogy altatom a kicsit akkor ő is elvárja.

2020. okt. 20. 18:25
 13/18 A kérdező kommentje:
Onnan gondolom hogy kell neki a délutáni alvás hogy ha elalszik akkor durmol 2 órát
2020. okt. 20. 18:28
 14/18 anonim ***** válasza:
47%

"Viszont az is felmerült bennem hogy egy ekkora gyereket altatni kell??)"

Azt gondolom, jár neki az esti szertartás. Esti mese, amikor már ágyban van, aztán kis bújás, puszilgatás, alvóka (sőt: alvókák :DDD) elhelyezése az ágyban, aztán elköszönés.

A délutáni alvás meg igenis kell. Minden óvodában, minden korosztálynál van, és nem véletlenül.

Most ez a koronavírusos kérés ..... igen, értem, hogy hazaviszed, de ez az elvárás úgy marhaság, ahogy van. Ha bárki vírusos, akkor 5-6 óra alatt átadja. Akkor már tökmindegy, hogy ott van-e még 2-3 órát. Eléggé az az érzésem, hogy találtak egy remek ürügyet arra, hogy kevesebb munkájuk legyen a nap egy részében. Van, ahol egyébként a járvány előtt is kimondott vagy kimondatlan elvárás volt ez (itt a gyakorin panaszkodott erre szülő).

2020. okt. 20. 22:05
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem virus nélkül is jobb hazavinni ha teheted. Egy óvodás korú gyereknek bőven elég ha 12ig oviban van.
2020. okt. 21. 07:41
 16/18 anonim ***** válasza:

3 éves kortól kötelező az óvi, van amelyik óvodába haza lehet hozni, de van ahol nem igen engedik, nagycsoportban meg pláne.

Azért, mert az oviba kell aludni, sztm ez nem jelenti azt, hogy feltétlen minden gyereknek szüksége is van rá.

Én is bármikor tudok aludni 2 órát, ha nem vagyok anyira fáradt / álmos akkor is.

De ha éber pihenő van vagy este nehezzen alszik el, de nem nyűgös, akkor sztm nem kell ráeröltetni a délutáni alvást.

De ki ahogy érzi.

2020. okt. 21. 09:32
 17/18 anonim ***** válasza:

#16: ovi érdemi, oktató fejlesztő kötelező része délelőtt van mindenhol.

Az alvás és délutáni játék már csak gyerek megőrzés. Pusztán azt az érthető célt szolgálja, hogy a szülők tudjanak dolgozni. Nem is kötelező sehol sem, sőt, inkább sok helyen igyekeznek ravenni a szülőket, hogy vigye haza a gyerekét délben aki tudja.

Amugy a kötelező óvoda is csak annyira kötelező, hogy bármilyen előzetes szülői indokkal ki lehet kérni a gyereket. Pl nálunk van aki péntekenként nem jár.

Szoval elég rugalmas az a "kötelező".

2020. okt. 21. 13:15
 18/18 anonim ***** válasza:

"Az alvás és délutáni játék már csak gyerek megőrzés. Pusztán azt az érthető célt szolgálja, hogy a szülők tudjanak dolgozni."

Ezt azért árnyalnám. Szeptemberben du. 3-ra mentünk a kiscsoportos (tehát alig néhány hete óvodába járó) kislányomért. Alvás után uzsonnáztak, és kb. ekkorra voltak túl mindezeken. Akkor még jó idő volt, sokszor már ki is mentek az udvarra.

És kislányom mérges volt ránk, hogy nem játszhat tovább, mert megérkezett anya vagy apa és haza kell mennie. Megbeszéltük vele, hogy később megyünk, ha ez így jobb neki. Tkp. nekünk is könnyebb így szervezni, csak mi is azt hittük, sok neki még ennyi idő az oviban.

Ha délelőtt foglalkozások lesznek, szerintem annál inkább igényelni fogja, hogy kötetlen játékra (ill. játszópajtásaival való kötetlen együttlétre) is legyen elegendő ideje.

Kisfiam annak idején örült, ha mihamarabb hazajöhetett.

Tehát ez erősen gyerekfüggő is!

2020. okt. 21. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!