Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor és hogyan szoktassuk át...

Mikor és hogyan szoktassuk át a csecsemőnket (2. gyerek) a gyerekszobába?

Figyelt kérdés

Kezd aktuálissá válni a kérdés, mivel 4 hónapos. Az első gyerekünket (2 éves) ekkortájt, az éjszakai szoptatás elhagyásával együtt helyeztük át a gyerekszobába. Egy pár hónapig még éjszakánként 1-2x felsírt, és cumisüvegből kapott tápszert, de aztán megtanulta végigaludni az éjszakát.

Hogy lenne érdemes csinálni a másodikkal? A gyerekszobába még nem tehetjük, mert felkeltené a nővérét. A hálószobánkból ki kéne költöztetni, hogy ne szokjon rá arra, hogy velünk alszik. Tegyük a nappaliba addig, amíg nem alussza át az éjszakát, aztán költöztessük megint? Vagy tartsuk inkább a hálószobánkban egészen addig, amíg átalussza az éjszakát?

2020. okt. 19. 14:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kettes marhára tojok rá hogy ti a kamrában csináljátok vagy akárhol. 😆

Képzeld nekem is van gyerekem, az első perctől kezdve a saját szobájában alszik és gond nélkül. A hálószoba a férjemè és az enyém. Szoktatás kèrdèse, ennyi. További szép napot!

2020. okt. 20. 16:18
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Oké, tehát a mikor: akkor amikor igénye lesz rá. Nyugi, 10-15 évesen szinte senki nem akar a szüleivel egy szobában aludni az tuti. De már valószínűleg korábban se.

El nem tudnám képzelni az anyatejes babánk mellett a külön szobát. Feleségem ne aludjon csak oda-vissza mászkáljon csak mert épp mondjuk növekedési ugrás miatt szinte egész éjjel szopik a baba? Hát köszi, de neki, a gyerekeknek és nekem is jobb egy kipihent anya/feleség 3 pici gyerek mellett, úgyhogy lényegesen pihentetőbb ha felkelés nélkül fél álomban bármikor tud szoptatni mert mellette fekszik a babánk.

2020. okt. 21. 13:23
 13/16 A kérdező kommentje:

#12 Oké, értem, nálatok ez van, ötször elmondtad. Minél többet válaszolsz annál hajmeresztőbbnek tartom, hogy igényről papolsz itt 2 napja, és fel se merül benned, hogy ti idézitek elő ezt az igényt. Esetleg feltűnhetne, hogy a gyerekek 99%-ának nincs olyan igénye, hogy 4 évesen a szüleivel aludjon.

Meg ez, hogy szerinted a gyerek különalvásra való igényéig kell várni, kész röhej. Matyika majd 12 évesen szól, hogy külön szeretne matyizni?

2020. okt. 21. 17:24
 14/16 anonim ***** válasza:
31%
De van igénye, nem én idézem elő. Egy 4 évest rá lehet nevelni, kényszeríteni a külön alvásra de nem lesz rá önállóan igénye úgy, mint mondjuk 15 évesen. Nem tudom hol a határ, majd kiderül, még picik.
2020. okt. 21. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

Nehéz téma. Mi engedtük születése óta, hogy velünk aludjon.

Imádom, szeretem, kényelmes volt még pici volt, de már 5 éves és rémálom így.

Nem tudjuk kitenni az ágyból. Gyönyörű szép szobát kapott, baldachinos ágy, millió esti fény, csillagok kivetítve a mennyezetre, ami csak létezik.

Egy külön altatás úgy néz ki, hogy miután hányásig ordít, hogy nem akarja, nagy nehezen álomba sírja magát és nem viccelek fél óránként ébred mint egy kisbaba, eleve hajnal egyig sírdogál ha ott vagyok-ha nem.

Azt hittem, pár nap és megunja, de egy hét után feladtam, mert már majd összeestem munkában a kialvatlanságtól és oviban is szóltak, higy mi van a gyerekkel, elalszik ülve, ingerült, szomorú stb.

Pár hónap múlva újra próbáljuk.

Ha valakinek van ötlete, hálásan fogadom.

2020. okt. 24. 18:17
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Na mi pontosan ez miatt nem akartuk beszoktatni a gyerekünket az ágyunkba amit a 15-ös leírt.

Most meg nem tudják hogy kitenni...

Amúgy a 11-es vagyok akit teljesen lepontozott mindenki 🤣

De a sok ősanya aki itt kardoskodik az együtt alvás mellett, mondván hogy az kell a gyereknek, majd megmondja hogy hogy lehet kirakni őket az ágyból ha már kènyelmetlen 😄

Hajrá!

2020. okt. 25. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!