Miért nem akar aludni a 11 hónaposom? Segítségre van szükségem
1-es, ne viccelj... Egy ekkora gyereknek kell a nappali alvás. Az idegrendszerük így tud jól fejlődni. Én még azt is megkockáztatnám, hogy nagyon korán váltott egy alvásra. Kb 1-másfél éves korukban szoktak áttérni egy alvásra. Persze nem minden baba egyforma, ebben nyilván vannak eltérések, de az én kisfiam pl 10 hónapos volt, amikor 2 alvásra váltott 3-ról. Most lesz 16 hónapos és majd kb most próbálkozunk meg az 1 alvással.
Kérdező! Én próbálgatnám a helyedben az ébrenléti időket tologatni. Próbáld meg, hogy ébredés után 5 órával viszed aludni, ha ott közben felébred, akkor altasd vissza, ha tudod. Este meg ébredés után mondjuk 6 órával vidd aludni. Este mindig kicsit többet tudnak ébren lenni, mint délelőtt. Pár napot adj ennek, ha ezt megszokja és beválik,akkor így jó neki. Ha nagyon nem, akkor én ideiglenesen lehet visszatérnék a 2 alvásra. Lehet az is, hogy ez még kevés alvás neki és túlfárad. Olyankor is produkálnak ilyen dolgokat, amiktől azt hiszed nem álmos, de valójában már túl fáradt ahhoz, hogy el tudjon aludni. Tudom, furán hangzik, de sajnos ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!