Hogyan szoktassam rá a nappali alvásra?
3 hónapos a kislányom, nappal egyszerűen nem akar aludni. Szinte küzd az alvás ellen. Max 10 perces kis szundik vannak, de nem alszik el mélyen. Este pedig már 9kor kidől, és reggel 5-6 körül már nem is akar visszaaludni.
Hogyan szoktassam arra, hogy nappal legalább 1 órát aludjon végig? Vagy hogy este ne aludjon el olyan korán? Mert ez a hajnali kelés...nehéz.
Tudom persze, hogy az anyaság ezzel jár, de erre csak van valami megoldás.
3 honaposan este 9-kor aludni egyáltalán nincs korán!
Nappali alvás jó kérdés. Nekünk legalább első 2-3 évben nem volt gond. De hogy már egy 3 hónapos ilyen keveset aludjon az durva.
Nálunk az vált be, hogy csináltam a nappali alvásoknak is rituálét: ölbe veszem, éneklem neki a Bóbitát (egészen addig, amíg be nem teszem az ágyaba) és viszem a szobájába. Ott kicsit besötétítünk, fehérzajt kapcsolok, tisztába teszem, hálózsákba teszem, újra a karomba veszem, besötétítünk teljesen és beteszem az ágyába. Miközben kimegyek, már csak dúdolok. Kb 3 nap után már ráállt,hogy napközben 3x1.5 órát alszik.
Ha csak gőgicsél vagy nyüglődik, nem megyek be, ha sír, akkor azonnal. Eldúdolom egyszer a Bóbitát és visszateszem. Ugyanezt csinálom, ha 1 óra alvás előtt megébred.
1-es: az első hónapban 10 utan aludt mindig, és ez tolódik egyre korábbra, ahhoz lépest "korán" alszik :D és minél hamarabb alszik ugye, annal hamarabb már fennt van reggel. Éjszaka is kel még enni általában 2szer.
2-es: nem is értem, hogy ilyen pici babáknak hogyan elég ennyi alvás. Mert ez a nappali kis szundik nem hiszem hogy annyira pihentetőek. Vagy igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!