Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hason, vagy háton?

Hason, vagy háton?

Figyelt kérdés

Csak hason tud aludni a babám, nagyon ritkán oldalt, a hátán nem csak hogy felkel azonnal, de ha pár percig úgy marad, akkor bukik. De hányt már sugárban is háton...

Altatnám hason, nincs bajom vele, én is úgy alszom.

A gond az hogy míg alszik nincs baj, viszont mikor ébredezik nyűgös és belefúrja a fejét az egyébként kemény matracba. Nagyon cuki, én is "elbújok" ha még aludnék de egy 8 hetes babánál az para.

Pelenkára csiptethető légzésfigyelőnk van, és jelenleg köztünk alszik a super king size ágyban.

Keménymatracos babafészekben, szóval kicsit elszeparálva.

Mindig felébredek a mocorgására, de nem szeretek kockáztatni, viszont máshogy meg nem alszik. Tegnap is 9 órát aludt egyhuzamban, csak hajnali 1kor be kellett vennie a gyógyszerét és álmában megetettem, hogy elvigye a rossz ízt amit az hagy, de fel se kelt rá.

Hamarosan át akarjuk költöztetni a kiságyába, de még szoktatjuk. Nagyon veszélyes így? Van mózes, azt utálja, sír benne, abban se alszik.

Csak közöttünk hason. A babafészekbe külön tettem formára vágott kemény matracot hogy ne feküdjünk rá de ne süppedjen bele.

2020. júl. 13. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit fújd ki a levegőt, nyugodj meg. Túlparázod a témát.

Kezdetektől hason alszik a kisfiam, köszöni szépen, tök jól van, egészséges 15 hónapos, sose volt gond. Ráadásul védőnő is inkább ezt javasolta, mivel ici-picit laza volt a csípője születésekor. Azóta persze forgolódik nyilván, de elaludni szigorúan csak hason szokott.

2020. júl. 13. 20:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Akkor is ha befúrja magát mikor ébredés közelben van?

Mifelénk titkolni kell a hason alvást annyira ellenzik.

2020. júl. 13. 21:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
az én lányom is sokkal nyugodtabban aludt hason. Én is hallgattam mindenkire, hogy ne-ne, megfullad meg stb, tiszta nyugtalanul aludt. Aztán 2 hetesen az apja hason tette le, átaludta az éjszakát. Nem hazudok, este 11től reggel 9ig egyhuzamban. Én mondjuk a pelenkára csiptetősben nem bízok, nekünk lapos angelcare volt
2020. júl. 13. 21:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Nálunk tegnap este 7-kor lefeküdt és reggel 4-kor kelt fel először, mínusz a gyógyszer, de akkor is csak épphogy egyszer kinyitotta az egyik szemét.

Most 8-kor aludt el, kíváncsi vagyok meddig alszik.

De mint a bunda... Eddig vagy rajtam aludt este (addig szinte nem aludtam, kikészítő volt) vagy 30 perceket aludtunk (én is).

2020. júl. 13. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudja emelni a fejét? Ha igen ne parázd túl, nem fogja magát megfullasztani, ha nem kapna levegőt a "fúrás" Közben akkor automatikusan oldalra tenné a fejét ahol viszont kap levegőt. Szerintem csak dörgöli az arcát, ugye néha mi is szoktuk ezt csinálni és milyen jól is esik az.
2020. júl. 14. 12:36
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Én hallottam egy olyan sztorit, hogy barátok bulizni voltak, egyik annyit ivott, hogy barátok vitték haza, otthon letették az ágyában, aztán elmentek; de a hátára rakták le őt, reggelre sajnos szegény belefulladt a hányásába. Mert ugye a hátán volt lerakva, és így nem tudott kijönni, kifolyni a hányás, és így egy idő után nem kapott levegőt, és meghalt szegény. Tehát, ha azt mondod, bukni is szokott alvás közben a baba, akkor szerintem jó, ha inkább kifolyik a száján, mert tehát volt ez a sztori, amit írtam, tehát nehogy belefulladjon a hányásába a baba. Meg egyébkéntis, asszem, azt is írod te is kérdező, hogy ő szeret hason aludni, meg talán, hogy jobban is alszik, tehát én ezért főleg nem fordítanám "erőszakkal" a hátára. Tehát, ha úgy jó neki, ahogy ő elhelyezkedik, akkor úgy jó neki. (Nekem még nincs babám.) Ja és egyébként szóval fulladásveszély szerintem ilyenkor nincs, mert pl én is imádok hason aludni. Addig helyezkedek mindig, amíg meg nem találom a megfelelő pózt. Ha ez hason van, akkor hason van; ha ez háton, akkor háton. Tehát szóval szerintem amúgy egyébként babánál pont, hogy jó, hogyha a hasán van, vagy az oldalán, mert akkor pl ha rájön ilyen "bukás" , ilyen "picihányás", akkor az kifolyik, és nem áll meg ott a nyelőcsövében, meg ilyesmi, tehát szerintem jó az, ha kifolyik.
2020. júl. 14. 14:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Emeli a fejét, majdhogynem forgolódik (mint én&
2020. júl. 14. 17:40
 8/8 khniki ***** válasza:
100%
Szerintem a kemény matracba nem tudja annyira belefúrni magát, hogy ne kapjon levegőt. Amúgy meg úgy alszik, ahogy akar. Én az oldalán fektettem a kisfiamat. Ez működött egészen addig, amíg el nem kezdett forgolódni, fejét emelni. Onnantól egy hónap alatt átszokott a hason alvásra, azóta is ez a kedvence.
2020. júl. 15. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!