Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 5 éves gyerköcöt hogy szoktáto...

5 éves gyerköcöt hogy szoktátok altatni? Illetve ki hány órakor?

Figyelt kérdés

Nálunk az X időben dalolás simizés már nem válik be pár hete ...

Most a mese nézési módszert próbálgatjuk, szóltunk neki hogy nagyfiú lettél megértjük és ha elfáradsz menj aludni az ágyikoba persze itt vagyunk pár méterre tőle , de még nem tapasztaltuk ki hogy hat rá a tévé este , mivel nem tévés típus...eddig lekötötte a relax eső zene altató zene mesekönyv , simogatás 2-3 hete csak felpörög és annyira rohangál hogy félünk baja esik mivel több óráig is képes rohangálni felpörgött állapotban 100 módszer sem vált be nyugtatásnkent csak a mese módszer

2020. máj. 3. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Az amúgy nem tévézős gyereket mi a viharnak akarod rászoktatni a tévével elalvásra, ami alapból tök káros?

9-kor fektettem a gyerekeimet ennyi idős korukban, amíg kisebbek voltam, énekeltem, aztán inkább olvastam, vagy elszavaltam a "kisbalázst", de azért mindig panaszkodtak, hogy a Mama lassabban mondja... :D

Puszi, takaró, és otthagytam őket. Másfél éves koruktól simán elaludtak egyedül.

2020. máj. 3. 19:32
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Fürdés olyan 8-kor (bár kicsit szétcsúsztunk a homeoffice-ban:)), aztán játszanak kicsit a bátyjával, amíg én is összeszedem magam. Utána választanak egy-egy esti mesét. Könyvből vagy fejből. Néha már közben elalszik, néha még "buliznának". Általában kikönyörgik, hogy maradjak ott, amíg elalszanak. Képernyőt már nem engedem fürdés után, mert nehezebb nyugszanak le.
2020. máj. 3. 19:34
 3/12 anonim válasza:
67%

5 éves a lányom. Nem altatom

Fekvés előtt közénk bújik, beszélgetünk, játszunk. Aztán megy a szobájába, 1-2 mese, aztán kikapcsolja és alszik

2020. máj. 3. 19:34
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

6 eves fiunk van, ot mar nem lehet altatni ugy mint kisebb koraban. Minden este tvre alszik el egy ideje. Ket harom mese amit megnez, esetleg neki valo sorozatok. De meghagyom neki a valasztast. Ott a taviranyito kapcsolgathat a csatornak kozott.

Napkozben nincs kepernyo elott, nem tabletezik se telefonozik igy ezt nem tartom soknak.

2020. máj. 3. 20:18
 5/12 anonim ***** válasza:
68%

Most aludt el.

Esti mese könyvből, majd elmeséljük a napunkat, jó éjszakát és mellette (fekve) maradok, míg elalszik. "Villanyoltástól" kb. 10-15 perc. Ebben az is benne van, hogy bepróbálkozik párszor, hogy még meséljek valamit, még szomjas... stb., de nem vészes.

5 lesz nyáron. Kb. 1,5 éve így megy.

2020. máj. 3. 20:26
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
5,5 és 3 évesek a lányaim. Egy szobában alszanak, 1 éves koruk óta ugyan az a rutin. Fél 8-kor mese (egyet a kicsi, egyet a nagy választ). Lámpaoltás, sötétben egy kis vers vagy dal, puszi és alszanak.
2020. máj. 3. 20:32
 7/12 anonim ***** válasza:
26%
6-os vagyok. Az kimaradt, hogy nem kell mellettük maradni. Kicsit még beszélgetnek, de 10-15 percen belül elalszanak.
2020. máj. 3. 20:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek 😃🙏🙋🙋
2020. máj. 3. 20:41
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk az volt az altatás, hogy fordulj a fal felé és csukd be a szemed címszó ! Hatásos volt!

Ugyan még nincs 5 éves a gyerekem, de nem így fogom altatni. Majd mesét olvasok neki.

2020. máj. 3. 22:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Mindig is fontos volt az esti rituálé. Számomra is, és a kislányom számára is. Így mindig van lezárása a napnak, amikor egy kicsit nyugi van, és csak egymásra figyelünk. Lezárjuk az egész napos nyüzsit, ráhangolódunk az alvásra. Tényleg mindkettőnknek jót tesz.

Ahogy idősödött a lányom, úgy változtak meg az esti szokások. Az elején, amikor már nagyobbacska volt, mindig ott kellett feküdni mellette, amíg el nem aludt. Aztán amikor már végig tudott hallgatni egy rövidke mesét, az odabújás kiegészült a meseolvasással. Később aztán jöttek az egyre hosszabb mesék, amik után már nem kellett vele addig ott maradni, amíg elalszik. Mióta megszületett a kistesó, először lerakjuk őt aludni, addig Nagylány is megfürdik és megvacsorázik, hoz két rövidebb mesét, amit aznapra kiválaszt magának, majd megy az ágyába, és jön a szokásos kérdés:

“Anya énekelsz meg vakarsz?” :))

Ez nálunk azt jelenti, hogy el kell neki énekelni a hagyományos altatódalt, miközben vakargatom a hátát (ez egyébként tényleg nagyon jó érzés, egyszer ő is vakargatta az én hátamat, hát simán el tudtam volna aludni rá :D). Miután énekeltem neki kap jóéjszakát puszit, és már alszik is. Na jó, nem túlzok ennyire, azért van hogy különböző ürügyekkel mindig jön. Most pisilni kell, most szomjas vagyok, most gyere még énekelni… de azért az esetek kilencven százalékában ügyesen alszik egyből.

2020. máj. 5. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!