Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akik hétkor fürdetik a babát,...

Akik hétkor fürdetik a babát, nektek sikerül utána altatni?

Figyelt kérdés

Este hét körül szoktuk fürdetni 6 hetes kislányunkat. Eredetileg azért akkor, mert addigra hazaér az apja, és ez egy kedves közös időtöltés, de most ugye itthon van a vírus miatt homeofficeban (ez nem ia annyira lényeges, mert előbb utóbb úgyis mennie kell dolgozni). Na most az ügy néz ki, hogy fürdés, ha előtte éhes volt a baba akkor kapott előtte, de utána mindig szopizik, és onnantól kezdve katasztrófa az egész este, 11-kor alszik el. Addig sírdogál, néha kidől, kell neki a cici, de nem alszik be rajta, stb... nehéz nyugtatni, nem hiszem hogy a hasa fáj mert nem annyira sír azért. elég megterhelő ez az 5 óra, hát még ha a nap többi részét is nézzük (akkor sem alszik túl sokat).

Mit csinálhatunk rosszul?

mindenhol azt olvastam, hogy fürdés aztán alvás van, hát nálunk nagyon nem...

2020. ápr. 5. 23:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Tul sok volt az esti furdes nalunk is, tulfaradt, attettuk reggelre.
2020. ápr. 6. 08:05
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem egy ilyen pici babánál nem lehet rendszert állítani.Az enyém kb.1 hónapja csinálja azt h.fürdés után eszik és alszik hajnal 3 ig.4 hónapos.
2020. ápr. 6. 08:05
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Nekünk egy 4 éves és egy 10 hetes babánk van. 6kor fürdetem őket. A kicsi 7re elalszik, a nagy 8ra. Mikor a nagy volt baba akkor mi is 7kor fürdettük, de kettővel muszáj vagyok hamarabb kezdeni az esti rituálét, főleg, hogy a 4 éves nem hajlandó délben aludni.
2020. ápr. 6. 08:10
 14/16 anonim ***** válasza:
Találj ki egy rendszert és utána tartsd magad hozza.. nekünk kellett egy kis idő mire megszokta hogy fürdés után alvás de mi is voltunk fent 1-2 hetet 11-12 ig. És az elején nekünk is felélénkitette a fürdés de nem játszottunk csak majd fogtuk meg próbáltam altatni és egy idő után ahogy nagyobb lett megszokta kb 4 hónapos korára és azóta mivel legkésőbb 5 ig aludhat délután így 7 kor fürdés és utána alvás, 8 kor kel enni, de van hogy 8 kor a vacsin alszik el. Tarts ki ! Utána könnyebb lesz 😊
2020. ápr. 6. 08:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én amellett vagyok, hogy az esti fürdés a nap lezáró része legyen.

Ismerek olyanokat, akik 6-7 órához szoktatták a gyerekeiket. Már óvodások, de 6-7 óra körül szinte követelik, mert erre szoktatták Őket. Aztán utána (főleg nyáron, jó időben) meg simán kint szaladgálnak utána az udvaron -akár mezítláb-, bemennek a homokozóba, aztán egyszer valamikor kidőlnek, és így mennek ágyba... Ennek semmi értelmét nem látom.

Én figyeltem születése óta, hogy mikor igényli az esti, hosszabb alvást. Baba korában ez este 10 körül volt, így 9- fél 10 körül fürdettük. Utána evett egyet, és utána rögtön el is aludt, pár hetes korától már egészen reggelig.

Most már csak 1x alszik, így egy kicsit előrébb tudtuk hozni a fürdetést, mert hamarabb elfárad; így most már fél 9- 9 körül van fürdés, utána megissza a tejitalát beteszem az ágyába, és azonnal alszik is, reggel 8-ig.

2020. ápr. 6. 09:42
 16/16 khniki ***** válasza:
6 hetes... Majd megtanulja. Te is változtathatsz még a napirenden. Mi 3 hós koráig későn fürdettük, utána rögtön szopi, alvás. Aztán előrehoztuk a fürdést 18:30-ra, mivel amúgy is csak aludt már ott. Ekkor vált külön az evés a lefekvestől. Előtte egy órával vacsizott, késő este meg még adtam neki félálomban enni. Ez vált be nekünk. A fürdést így az alvással kötötte össze, nem azzal, hogy mindjárt kaja. Nyugisabb lett az egész. De 6 hetesen még olyan pici, ő is szokja a dolgokat.
2020. ápr. 7. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!