Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy altatjátok babátokat?

Hogy altatjátok babátokat?

Figyelt kérdés
5 hetes a babám. A nagy könyvek szerint akkor kéne 'altatni', amikor megjelennek az álmosság jelei: ásítás, vörös szemek. Na most nálunk ez úgy történik, hogy ilyenkor még óriási szemekkel nézelődik, semmilyen módszerrel nem lehet lenyugtatni, elaltatni. Utána van egy pont, amikor eltörik a mécses, és sírni kezd. Utána már azért nem lehet elaltatni. Ami eddig működött (lendületes fel-le ringatás, mellkason ölelve ringatás), már ez sem működik. Ha valahogy mégis sikerül lenyugtatni, lerakni nem lehet, tíz percenként felébred. Már teljesen kivagyunk mindhárman. Az ajánlott alvás harmadát alussza kb... éjjel van egy hosszabb 3 órás alvása, azon kívül katasztrófa az egész... néha néha fél órákat szundít, majd kezdődik az egész előről... esetleg növekedési ugrás lehet erre hatással?
2020. ápr. 2. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És csak éjszaka van ez a probléma? Nappal alszik szépen? Nem fazik, nincs melege? Ha magad mellé teszed akkor is felébred?
2020. ápr. 2. 14:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Nappal főleg. Mostmár mellettem sem alszik el. Éjjel jobb a helyzet egy fokkal.
2020. ápr. 2. 14:31
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Nem akarlak elkészíteni, tudom mit érzel. Majd szépen fog ez változni, nekünk a Babánk 4 hetente mindig változtatta, hogy éppen, hogy akar aludni(éppen melyik a kedvenc póz)! Borzasztó volt. 3 hónapos koráig csak rajtam aludt, már nagyon nehezen viseltem, ma napig élőben altatom de már eljutottunk odáig, hogy le tudom rakni (5 hónapos, de már majdnem 9kg alig bírom).

Sajnos ötletem nincs, hogy lehetne könyebb mert már én magam sem emlékszem, hogyan vészeltük át ezeket az altatásokat.

De sok kitartást kívánok, mindig egy kicsit könnyebb lesz.

Viszont az éneklés egy csoda, válassz egy dalt és azt énekelt neki altatásnál.

2020. ápr. 2. 14:37
 4/9 A kérdező kommentje:
A tarkóján szoktam nézni, az kellemes meleg, de nem izzad. Növekedési ugráson kívül ötletem sincs, hogy mi baja lehet... fél órája evett, aztán sírt egészen eddig, most megint eszik... Pedig ő szokta kiköpni és büfi után mindig visszarakom de akkor már nem kell neki. Remélem legalább cicin elalszik most...
2020. ápr. 2. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog megnyugtatni, de nálunk kb ugyan ez a helyzet. Énis nehezen viselem. Babám tegnap volt 5 hetes, pár napja sehogy se jó, nem alszik nappal, csak 20 perceket, sehogy sem jó neki, folyton sír, éjjel nálunk is jobb a helyzet szerencsére. Rádadásul nálunk a cicin elalvás is egyre ritkább. Perpillanat. Énis arra próbálok csak gondolni, hogy idővel jobb lesz.
2020. ápr. 2. 15:00
 6/9 anonim ***** válasza:

3 vagyok: nem lehet, hogy a hasa faj?

Próbáld meg a tejtermékeket kiiktatni az étrendedből, egy próbát megér, hátha segít.

2020. ápr. 2. 15:00
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem nagyon eszek tejterméket, és ez csak most alakul így.

Ah, nem örülök neki, hogy te is így vagy, de legalább nem vagyok egyedül. Most nekem sem aludt el cicin. Amúgy nem hiszem, hogy a hasa fáj, mert nem mindig sír, tehát ha fogjuk stb. akkor nem, hanem ha letesszük, vagy nem sikerül időben elaltatni (mint soha). Most pl kimerülésig üvöltötte magát rajtam, majd kidőlt. Rajtam fetreng :)

Szívesen hordoznám is, de egész nap arra gyúrok, hogy egy kicsit tudjak aludni, úgy meg nehéz.

2020. ápr. 2. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hetes múlt. Nem tudom van-e nektek, de nagyon tudom ajánlani az adamo hintát! Mi első gyerkőcnél szinte csak játszani használtuk, nem nagyon altattuk benne, de most egy áldás, hogy van! Sokszor sír, belerakom és meglököm, amíg tart a hintázás megnyugszik és általánan bele is alszik. Nagyon jó kis kuckós ez a hinta, szeret benne lenni. Mi is szenvedünk mostanság, most már kézben tartva vagy a mellkasomon fekve nem alszik el, cicin igen, de mikor próbálom lerakni általában visszaébred. Egy próbát megér a hinta, én használtan vettem egy anyukától 5000 Ft-ért. Vagy próbáld magad mellé fektetni és úgy szoptatni és akkor ha bealszik nem kell mozgatni, csak kislisszansz mellőle, ha szerencséd van nem veszi észre. Vagy picit arrébb húzódva alszol Te is egy kicsit.
2020. ápr. 2. 21:19
 9/9 khniki ***** válasza:
Én 4-5 hónapos kora körül láttam rajta, mikor álmos... 5 hetesen úgy volt, hogy szopizott, de már nem aludt el közben. Utána egy 15-20 percet nézelődött, aztán velem együtt elaludt.
2020. ápr. 3. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!