Mit tehetnék hogy aludjon este?
A kisfiam most két hetes nappal rendesen alszik, az éjszaka viszont maga a pokol.
Este 10 körül felébred és hajnali 4-ig alig alszik, folyton sír.
Próbáltam neki énekelni, ringatni, magam mellé fektetni és cicire rakni is de max fél órákra nyugtatja meg.
A gyerekorvos és a védőnő szerint ez még normális, de én aggódom.
Tehetetlennek és rossz szülőnek érzem magam amiért nem tudom elaltatni/megnyugtatni éjjel a csemetémet. Mit tehetnék még?
Szia, en ezzel nem vagyok modern jó anya, de a napirend nacizmusban hiszek. Nalunk nincs komfort cici/szopi stb. Etetes van időre (nyilván fel óra-óra csúszás előfordul), minden nap minden kb ugyanakkor történik és ugyanúgy. Este már csak az az egy éjjeli lámpa ég ami annyi derengest ad, hogy ne boruljak fel semmiben, nappal világosban van alvás. Este fel nyolc furdetes, 8 vacsi (ez fix, nem engedünk belőle, talán ha nagyobb lesz)
Van hogy nem valik be és nyugoskodik, de ilyenkor sosincs attrakció. Ringatas, ének meg egyebek. Átmegyek hozza a szobájába, magam melle veszem, esetleg a mellkasomra teszem, megtartva a sotetet, hang nélkül vagy max suttogva, simogatva varom, hogy megnyugodjon.
Nalunk ez vált be, de sajnos nem minden gyerek egyforma, itt max ötletelni tudunk, te meg próbálkozni. De állítólag idő kell nekik, hogy különbséget tegyenek az éjjel és nappal között Szoval valószínű tényleg be fog állni ő is. (4 hetes a babám)
Nálunk is ugyanez volt, akármit csináltunk, nem vált be. 7 hetes korában egy “átmulatott éjszaka” után nappal sem volt hajlandó aludni, max 20-30 perceket, nagyon nyűgös volt, és megmondom őszintén mi is. De aznap estére annyira kimerült, hogy az éjjelt átaludta. Mai napig így van, lekopogom, 4 hónapos.
Ő magának megváltoztatta a ritmust, mi bármit tehettünk.
Kitartás :(
Köszönöm a válaszokat!
Napirendünk már van, de így sem történt változás. A kórházban még szépen aludt éjszaka, amióta itthon vagyunk azóta sír állandóan. Próbáltam már a cumit is de kiköpi egy 5-10 perc után, egyszerűen semmi nem nyugtatja meg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!