Mi a véleményetek arról h ovis, kisiskolás gyerekek este 10-ig fennt vannam, mert a szülő nem tudja letenni aludni?
"..és ők meg akarnak nézni egy filmet még.."
Tehát ez róluk szól és nem a gyerekről.
Ugyan én még csak várom a babát, nem tartok itt, de azt gondolom, hogy minden ember más. Én például őszintén remélem, hogy a baba az apja alvási szokásait örökli, mert én pocsék alvó vagyok...mindig is az voltam.. Sokáig tart, sokszor felébredek, nyugtalan vagyok. Ez van. Ő meg lefekszik és fél perc múlva alszik.
A nővérem gyerekeinél is ez van. Az egyik nagyon jól alszik, a másik meg nem. Ha túlpörögnek, akkor meg nyűglődés van.
Az felnőttekre sem lehet ráhúzni a sablont, miért gondolom, hogy a gyerekekre lehet?
A fiam elsős,így ugye már nem alszik délutánonként.
Minden este 8kor ágyba van,szokta mondani hogy de nem fáradt stb de másnap reggel 7kor így is rá kell parancsolnom hogy ébredjen mert elkésünk.
És a szülőin a tanárnő is mondta hogy sok gyerek ásítozik,majd elalszik napközben úgyhogy legyenek szivesek korábban letenni a gyereket..majd lenyugszik az ágyában,elpilled.
Szóval oviban még oké,elnézi az ember de sulikor már muszáj
2,5 évesem van. Reggel 7 körül kel, délután ebéd után alszik1,5-2 órát. Fél kilenc körül viszem fel este, mese olvasás és villanyoltás, 9-fél10 mire elalszik. Nálunk sincs villany oltás után semmi, én is azt mondom neki, ha nem álmos nézze a plafont, de attól nem alszik el gyorsabban.
Ha nem alszok el vele (főleg most, hogy a tesót várom) akkor utána megyek le és vagyok az apjával kettesben.
Felvihetném 7-kor is, lehet hogy nyernék egy fél órát, de a gyerek az esti családi létből veszítene másfelet. Ha majd ovis lesz és nem kellhet akkor amikor kedve tartja lehet korábban elalszik este. Hamarosan kiderül.
Nálunk sosem volt túldramatizalva ez a kérdés, gyerekként sem.
Alszik amikor szeretne. Ha adott másnap a felkeles ideje és mégsem alszik el időben, az az ő baja, ő fog szívni másnap felkeleskor. Tanul belőle és kész.
De ha nem álmos este 8kor,akkor nem tenném kötelezővé, hogy már pedig aludjon.
Ennyi döntési szabadság jár szerintem már egy iskolás korú gyereknek.
Nagyon egyszerűnek hangzik..
8-kor fürdés, 8:15 alvás
És van hogy 19:30-kor is altatás van még vagy nem alvás...
Pedig se játék, se villany nincs 8:15-től esténként.
/1,5 évesre hiába parancsolgatok/
2 hónapja nem értettem volna, hogy lehet..simán aludt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!