Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 7 hónapja óránként sírva kel,...

7 hónapja óránként sírva kel, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve. A kislányom fél éves koráig nagyon ügyesen aludt,2-3 felkeléssel, fél éves korára viszont borzalmasan telnek az éjszakáink. Nincs olyan este hogy ne kelne óránként sírva. Mindenki csak legyint ránk,anyuka ez normális. Pedig annyira nem az, kezdek kikészülni :( Már csak 1x alszik délután,2-3 órát és fél8kor teszem le aludni. Az elalváshoz cicizik még,de magától alszik el végül. Mindent eszik már. Mi lehet a baj? Egy könyvtárnyi könyvet elolvastam, van napi rutinunk, nem volt hasfájós sem.

Homeopátia? Alvászavar? Merre induljak?

Köszönöm a válaszokat

2019. nov. 25. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nap közben hogy viselkedik? Akkor is nyűgös, vagy semmit nem látsz rajta? Egyébként igazad van, ez nem normális. Én addig járnék a gyerekorvos nyakára, míg ki nem vizsgálják, hogy tuti nincsen más gondja. Heim Pál kórházban van alváslabor, ott esetleg tudsz érdeklődni, hogy merre indulj.
2019. nov. 25. 14:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Jól elvan, játszik,délutánonként mindig kimegyünk az udvarra is. Vannak hisztisebb napjai de nem vészes. 8foga van, épp kibujóban az egyik alsó őrlőfogacska is.
2019. nov. 25. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnak is mindig éjjel jött elő a fogfájás.

Ami felmerülhet (első gondolataim):

- Fogfájás

- Félelem a sötéttől (pl átfordul a másik oldalára, észreveszi hogy sötét van és sírva fakad)

- Rossz helyen van az ágy (“vízér” vagy huzat, meleg, bármi)

- Nehezen dolgozza fel a napközbeni ingereket (pl megy a tv háttérzajként vagy túl sok minden történik vele)

- Új fejlődési szakasz

A fiam pl egy idő után nem tudott sötétben aludni. Kellett szereznünk egy konnektoros fényt.

Ja és egy kérdés: amikor éjjel felébred, ébren van? Meg lehet nyugtatni? Vagy percekig hozzá sem lehet nyúlni mert csak ellenkezik vagy mászkál stb?

2019. nov. 25. 14:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Félév környékén beindul a mozgásfejlődés,beindul a fogzás(fogcsírák mozgása),idegrendszeri érés is belejátszik.Nem tudsz vele mit csinálni.Rengeteg babának elromlik az alvása ilyentájt.
2019. nov. 25. 15:07
 5/7 A kérdező kommentje:

felmerülhet (első gondolataim):

Igen a fogacska fájhat neki, kenem dentinoxxal és volt hogy adtam neki nuroft, de sokszor ugyan úgy felkelt így nem adtam tovább. Nálunk is megy ez a kis konnektoros fény, vörös színű, elvileg ez nem zavar alvásnál.

Ez az ágyas téma érdekes, korábban a másik falhoz volt tolva,de penészesedés miatt át kellett rakni. Velem alszik nagy ágyon, a kiságyat pont most fogjuk lecserélni ,így a szobájába fogunk költözni.

Amikor felsír van hogy simogstásra visszaalszik ,de általában cici kell hozzá.(majd egy óra múlva megint). Csukott szemmel sír fel, forgolódik,nemtalálja a helyét. (a cumit elutasítja). Aztán van olyan is hogy legalább egy órán keresztül próbál visszaaludni ( pörög forog) nem megy és felkel teljesen, ilyenkor 2óra múlva tudom visszaaltatni.

2019. nov. 25. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt csinàltam vègig, azt hittem ràmegyek.

Nàlunk 4,5-5 hòs koràban kezdte az òrànkènti èbredèseket. Volt olyan is, hogy 10-20 percenkènt is felsírt.

Talàn 14-15 hònaposan kezdôdött nèmi javulás, de akkor meg mindig beteg lett, jött a foga.. mindig volt valami vagy legalàbbis mindig lehetett valamire fogni.

Èn több könyvet elolvastam, sok mindent kipròbàltam, gyerekorvossal egyeztettem, semmi nem segïtett.

Most 21 hònapos, kb 2 hònapja màr csak 1x kel èjszaka, sôt most 1-2 hete olyan is van, hogy egyszer sem.

Az elsô gyerekemmel sem aludtunk 2 èves koràig, de ennyire nem volt drasztikus. Mondjuk ô nem szopizott eddig, fôleg tàpszeres volt. Èn ezzel is làtok összefüggèst.

Tudom mennyire nehèz! Csak azzal tudlak bíztatni, hogy 2 èves kora körül jobb lesz.

2019. nov. 25. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, nálunk ugyanez a helyzet. Ő is anyatejes még mindig szopizik. 6 hós koráig átaludta az éjszakát saját ágyában. Onnantól egyre rosszabb volt, most egy éves. Az elején még csak többször kelt de szoptatással gyorsan visszaaludt és le lehetett tenni a kiságyába. Mostmár ott tartunk, hogy vele alszom egy nagyobb matracon a szobájában. Van olyan este hogy 10-12-szer ébred. Egyből felsír, aztán a csapkodással rugdosással felébreszti magát. Ha viszont a sírásra egyből reagálok és elkezdem szoptatni akkor max 10 perc alatt visszaalszik.

nem akartam soha semmilyen alvastreninget, de most úgy vagyunk vele hogyha 15 hós koráig nem javul, akkor egy enyhe verziót megpróbálunk. Ez igy az ember idegeit teljesen próbára teszi.

2019. dec. 27. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!