Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tényleg felesleges luxus a...

Tényleg felesleges luxus a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés

Akiknek van a babánál légzésfigyelő, nyugodtabban alszotok? Mondtam anyósomnak, hogy szeretnék venni. Azt mondta, hogy ő is felnevelt 3 gyereket anélkül, és hogy ha veszek is, úgy is mindig át fogok járkálni a babához.

Azokat kérdezem, akiknek van, hogy tényleg így is sokszor ránéztek a babára? Elengedhetetlen dolog szerintetek a légzésfigyelő?

2019. okt. 14. 19:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Első cuccok között volt amit vettünk. Ne hallgass az anyósod rá. Csak azért, mert ő anélkül felnevelte a gyerekét, te nyugodtan vedd meg, ha fontosnak tartod.

Én így is be szoktam néha nézni hozzá. De sokkal nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy szól, ha kell.

Bár nemrég így is frászt kaptam. Éjjel 2x szokott kellni, szinte percre pontosan ugyan akkor. Egyik éjjel nem kelt fel, én viszont igen. Bementem hozzá. Ahogy megnéztem, nem láttam, hogy lélegezni. Totál bepánikoltam. Elkezdtem ébreszteni, semmi. Annyira mélyen aludt, hogy alig bírtam bármit elérni. Végül fel nem ébredt, de megmocorgott, és vett pár nagy levegőt. Rettentően megijesztett.

2019. okt. 14. 23:38
 22/25 anonim ***** válasza:
84%

Mi olyat vettunk amit legalabb 6 eves korig tudunk hasznalni.

Nem luxus a biztonsag

2019. okt. 15. 00:07
 23/25 anonim ***** válasza:
76%
Akkoriban kezdett bejönni ez a nagy legzesfigyelo láz, amikor én voltam terhes, 17 eve. Anno én kikértem a nőgyógyász, a védőnő és a gyerekorvos véleményét is. Mindhárom azt mondta, hogy a világon semmi indikáció nincs arra nálam, hogy barmi gond lenne, plusz amúgy sincs értelme csecsemő újraélesztési tanfolyam nélkül. Igy en nem vettem. Ma se vennék, de azt is megertem, aki nem tudja enelkul elkepzelni az életet. A felesleges pénzkidobás duma az, ami ebben a témában sírba tud kergetni: minden, amire adott szemelynek nincs szüksége, felesleges és minden, amire szüksége van, az letszukseglet. Felesleges luxus pedig nincs, érre is ugyanaz vonatkozik, mint fentebb. Ha téged megnyugtat, védd meg, mindegy amit mond anyósod, a szomszéd, vagy a gyakori népe. Egyébiránt kb 1000% hogy ha ez az első gyereked, bizony az fogsz járkálni igen gyakran a kicsihez, legzesfigyelo ide vagy oda.
2019. okt. 15. 06:19
 24/25 anonim ***** válasza:
93%

Alapból nem akartam venni, mert a kedves rokonok engem is lebeszéltek róla. Aztán lett egy nonstop hason alvó babám, aki ordított, ha a hátára fektetted. A védőnő rábeszélt, hogy legalább próbáljam ki, nála 1500 ft/hóért lehet bérelni. Kipróbáltuk, és kB 1 hét után bejelzett, tényleg leállt a gyerek légzése, a férjem kezdte meg az újraélesztését, míg én hívtam a mentőt, szerencsére pár perc után magától elkezdett levegőt venni.

Most 2 éves, és mind a 2 születésnapján vittem egy csokor virágot a védőnőnek, a mai napig használjuk a légzésfigyelőt, bár több ilyen eset nem volt, de inkább legyen és legyen felesleges, minthogy egyszer kelljen és ne legyen.

2019. okt. 15. 06:22
 25/25 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező,ha meghallod amikor a babád nem vesz levegőt, akkor "luxus" és nem kell megvenni.

Ám ha olyan a hallásod mint bárki más átlag embernek, akkor vedd meg, mert életet menthet, ha neadjisten baj lenne.

Anyósod korában még nem voltak ilyenek.. és nem is kell ám a hülyeségre hallgatni

2019. okt. 15. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!