Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tényleg felesleges luxus a...

Tényleg felesleges luxus a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés

Akiknek van a babánál légzésfigyelő, nyugodtabban alszotok? Mondtam anyósomnak, hogy szeretnék venni. Azt mondta, hogy ő is felnevelt 3 gyereket anélkül, és hogy ha veszek is, úgy is mindig át fogok járkálni a babához.

Azokat kérdezem, akiknek van, hogy tényleg így is sokszor ránéztek a babára? Elengedhetetlen dolog szerintetek a légzésfigyelő?

2019. okt. 14. 19:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem felesleges.. nem kívánom senkinek sem azt a pillanatot amikor rongybabakėnt veszed ki a gyereked..
2019. okt. 14. 20:17
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem felesleges. Csak gondolj bele, hogy te lennel az 1%. Na ugye?! Annyira azért nem.draga hogy ne érje meg.

És inkább riasszon falsan is. Barátnőm arról számolt be hogy náluk néha látszott róla a baba álmában és arra is riasztott. De inkább legyen túl érzékeny. Szerintem.

2019. okt. 14. 20:25
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is megkaptam, hogy nyócvannyóc gyereket felneveltem enélkül. De aztán aki ezt kijelenti mindenkinek megmondom, hogy amíg nem őneki kell kiadni a pénzt rá, addig ne verje nekem a nyálát, véleményt nem kérdeztem.
2019. okt. 14. 20:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Oké oke. De akkor arra az eshetőségre is felkészültetek, hogy ha beriaszt mit kell tenni?
2019. okt. 14. 20:51
 15/25 anonim ***** válasza:
66%
Aki hülye,annak igen. Aki a "bezzeg én is-én sem" hitvallással magyaráz,azzal nem is érdemes szóbaállni. Aki normálisan átgondolja a dolgokat,az magától is belátja,hogy van alapja. Nem ez az a tipikus ó, felelsleges pézlehúzó kiadás. Nekünk volt és bizony jelzett.
2019. okt. 14. 20:52
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
14. Nyilván ez sem egy elhanyagolható szempont. De leggyakrabban már a hangjára felriad a gyerek és magától lélegezni kezd. Amugy egy baba elsősegély tanfolyam mindenkinek csak a javára válhat.
2019. okt. 14. 20:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem volt, mert csak egy szobában voltunkn6 hónapig, de bizony hasznos szerkezet. És inkább riasszon néha fölösbeny mint egyszer baj legyen. És jól mondják, hogy azért jó, ha egy ujraeleszto képzést végez az ember. Bármikor jól jön
2019. okt. 14. 21:13
 18/25 anonim ***** válasza:
92%
Sokszor elég csak annyi, hogy kikapja valaki az ágyból. Nekünk is jelzett, teljesen rongybaba volt a lányom mikor megmozgattam az ágyában, felemeltem a lábát, kezét, hangosan rászóltam, óvatosan megszorítottam a kezét, lábát, ráfújtam, semmi. Kivettem az ágyból, csuklott a feje jobbra-balra, nem volt ilyen újszülött kora óta. Hangosan rákiabáltam, kiszaladtam vele az erkélyre a hidegbe (tél volt), erősen dörzsöltem, éppen tettem volna le hogy kezdjem újraéleszteni, akkor kezdett alig-alig mocorogni, aztán szép lassan felébredt és sírni kezdett. Ezerszer jobban örültem ennek a sírásnak, mint mikor megszületett...Vegigsírtam azt az éjszakát. A doki azt mondta, ha még egyszer előfordul befektetik sids-kivizsgálásra. Minden este úgy feküdtünk le a férjemmel, hogy átismételtük a vésztervet, riasztás esetén ki hová megy és mit csinál. Nem kívánom senkinek. De soha, soha nem jelzett többször, viszont akkor egyszer ha nincs, meghalt volna a lányom. Ezt mindig elmesélem, ha felmerül a kell/nem kell légzésfigyelő téma. Kívánom, hogy soha senkinek ne kelljen ezt átélnie, hogy kiveszi a teljesen elernyedt gyerekét a kiságyból.
2019. okt. 14. 21:19
 19/25 anonim ***** válasza:
86%

Gyerekgyógyászati szakmai ajànlások szerint valóban nem szükséges rutinszerűen, és nem bizonyított, hogy csökkenti a bölcsőhalàl lehetőségét. Vannak feltételek, amelyek fennállása esetén ajánlják pl ha volt a családban bölcsőhalál.

Újraélesztési tudás nèlkül viszont nem ér semmit, a telefonon vezényelt újraèlesztés azért nem garancia arra, hogy agya is marad a gyereknek utána.

Ettől függetlenül biztonságot ad a szülőknek, és azért csak ér vmit, ha riaszt.

És az anyós ne kibiceljen.

(Mi amúgy nem használjuk, 2-3 hétig használtam, de mindig elfelejtettem kiriasztani és a csipogásra felébredt az Apja, aztàn meg mellém költözött a lányzó az ágyba. Napközben ha babakocsiban alszik a kertben, kb fél óránként kimegyek megnézni).

2019. okt. 14. 21:35
 20/25 anonim ***** válasza:
83%
Én eleinte nem tartottam fontosnak, de aztán a védőnő mondta, hogy nagyon ajánlja, mert a körzetében már volt bölcsőhalál. Azóta minden kismamának elmondja, hogy inkább vegyenek, ne sajnálják rá a pénzt. Így mi is vettünk. Nem bántam meg, sokkal-sokkal nyugodtabb vagyok.
2019. okt. 14. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!