Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 6,5eves kislanyom nem hajlando...

6,5eves kislanyom nem hajlando be aludni?

Figyelt kérdés
Csak este 10utan alszik el hiaba olvasok neki nem alszik be pedig faradt. Probaltam mar hogy elobb le fektetem de az se jott be. Mar kb 1honapja kesz szenvedes az esti alvas. Nappal itthon nem alszik ovodaban se nagyon. Mar nem tudom mi tevo legyek volt valaki hasonloan?

2019. szept. 29. 21:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
6,5 évesen beraktam az ágyba, mesét olvastam, adtam jóéjt puszit és kimentem. Minek ücsörögsz ott, nagy már eléggé, hogy önállóan el tudjon aludni🤦‍♀️
2019. szept. 29. 21:50
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

Ez miert baj?

Amikor lefekves van akkor fektesde le, meselj neki ami a rutinotok. Ezutan hagyd magara, ne szorakoztasd. Majd elalszik

2019. szept. 29. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Te addig szoktál olvasni, míg el nem alszik a gyerek?

Szerintem olvass neki egy esetleg kettő mesét, aztán kívánj jó éjszakát, adj neki egy puszit, és gyere ki a szobából. Ha szeretné, egy kislámpát égve hagyhatsz, maradjon nála egy pohár víz, legyen vele az alvóállata/rongyocskája/akármije.

Innentől az ő dolga, hogy mikor alszik el. Amig csendben az ágyában van, nem kell vele foglalkozni.

Nézd meg ezt:

[link]

2019. szept. 29. 21:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Elolvasok egy meset adok egy jo ejt puszit es ki megyek a szobabol. De sokszor ki maszkal hozzank akkor vissza bujtatom az agyba ismet joejt puszi es ez igy megy sokszor 11ig.
2019. szept. 29. 22:17
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Itt ugyan valamiért mindenki ellenzi, de ha ott maradnál vele amíg elaszik, az nem segítene.

Kislányom 5 éves, napközben egyedül alszik, de este kell anya vagy apa.

Meseolvasás, kis beszélgetés, puszi- ott maradok az ágya mellett, max 15 perc és alszik. Ha kijövök akkor nálunk is egy végeláthatatlan mászkálás kezdődik.

De én meg imádom nézni a félhomályban ahogy alszik.

2019. szept. 29. 22:53
 6/11 A kérdező kommentje:
22:53as holnap ki probalom mert ma mar be aludt. 8:30kor fektettem le es 11ig ment a jatszadozas azt csak kidolt.
2019. szept. 29. 23:00
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Én rokon kislányom is 11ig kukorekol. Ilyen típus, van, hogy csak ő van fenn a családból, mert még az idősebb testvére is elalszik.. Pedig ugyan arra vannak szoktatva. Próbáld ki, este teszel be neki elalvas hoz mesét. ha kell akkor csak hangos meset nem kell tv se.
2019. szept. 30. 04:27
 8/11 anonim ***** válasza:
55%
Ennyi az alvasigenye. Az én gyerekem úgy egy éves korától nem aludt el 11 előtt, 6kor pedig már fent kukorékolt úgy, hohy napközben sem aludt.
2019. szept. 30. 07:17
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Elalszik, nem bealszik.

Mit csinál nap közben? Játszik, rohangál? Vagy csak tévét néz, telefont nyomkod?

Ha fizikailag is fárad, akkor könnyebben alszik el.

2019. szept. 30. 08:11
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

6,5 éves. Már nem baba, megérti, ha azt mondod neki, alvásidő, nem jössz ki. A nagyfiam is bepróbálkozott vele, megmondtam neki, nincs anyáékkal alvás, este mese után joéjt puszi és alvas. Reggel koránkelés van. Eleinte jutalmazós rendszer volt, ha egész heten alszik, akkor elmegyünk csavizni, fagyizni, pizzázni, de mára elhagytuk, nincs gond vele.

Meg kell értetned a lányoddal, hogy amikor fekvés van, utána nem járkál át. Légy dzigorúbb, következetesebb. Ha ehhez az kell, hogy 2 hétig csendben visszakíséred, megpuszilod es otthagyod, akkor ezt tedd.

2019. szept. 30. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!