6,5eves kislanyom nem hajlando be aludni?
Ez miert baj?
Amikor lefekves van akkor fektesde le, meselj neki ami a rutinotok. Ezutan hagyd magara, ne szorakoztasd. Majd elalszik
Te addig szoktál olvasni, míg el nem alszik a gyerek?
Szerintem olvass neki egy esetleg kettő mesét, aztán kívánj jó éjszakát, adj neki egy puszit, és gyere ki a szobából. Ha szeretné, egy kislámpát égve hagyhatsz, maradjon nála egy pohár víz, legyen vele az alvóállata/rongyocskája/akármije.
Innentől az ő dolga, hogy mikor alszik el. Amig csendben az ágyában van, nem kell vele foglalkozni.
Nézd meg ezt:
Itt ugyan valamiért mindenki ellenzi, de ha ott maradnál vele amíg elaszik, az nem segítene.
Kislányom 5 éves, napközben egyedül alszik, de este kell anya vagy apa.
Meseolvasás, kis beszélgetés, puszi- ott maradok az ágya mellett, max 15 perc és alszik. Ha kijövök akkor nálunk is egy végeláthatatlan mászkálás kezdődik.
De én meg imádom nézni a félhomályban ahogy alszik.
Elalszik, nem bealszik.
Mit csinál nap közben? Játszik, rohangál? Vagy csak tévét néz, telefont nyomkod?
Ha fizikailag is fárad, akkor könnyebben alszik el.
6,5 éves. Már nem baba, megérti, ha azt mondod neki, alvásidő, nem jössz ki. A nagyfiam is bepróbálkozott vele, megmondtam neki, nincs anyáékkal alvás, este mese után joéjt puszi és alvas. Reggel koránkelés van. Eleinte jutalmazós rendszer volt, ha egész heten alszik, akkor elmegyünk csavizni, fagyizni, pizzázni, de mára elhagytuk, nincs gond vele.
Meg kell értetned a lányoddal, hogy amikor fekvés van, utána nem járkál át. Légy dzigorúbb, következetesebb. Ha ehhez az kell, hogy 2 hétig csendben visszakíséred, megpuszilod es otthagyod, akkor ezt tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!