Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 éves fiú csak cicivel...

Hajnoczy80 kérdése:

3 éves fiú csak cicivel alszik el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Volt már ilyen helyzetben valaki? Kisfiam nehezen lazul el elalvás előtt, ha kedvenc meséi közül választhat, melyiket olvassam, akkor is. Nem tudom leszoktatni a cicizésről alvás előtt. Utána elfordul és alszik, de nekem ez már fárasztó. Plüss alvósállatot sem fogad el, cserébe, próbáltam. Ha nem kap cicit, képey fél- 1 órás műsort produkálni. Ötlet, valakinek?

2019. aug. 16. 11:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kár volt eddig halogatni.

De egy tippet hadd mondjak. Fiad gondolom nemsokára óvodás lesz. Ha még akkor is ragaszkodik a szopizáshoz, akkor mondd el neki, hogy az óvodások már nem szopiznak. Ha nem hiszi el neked, kérdezze meg a társait. Aztán utána rendszeresen kérdezz rá, hogy vajon megkérdezte-e őket. A lelke mélyén ő is érezni fogja, hogy ez már ciki a többiek előtt és nem meri megkérdezni a társait. Így majd szép lassan ő is le fog szokni róla.

2019. aug. 16. 13:41
 12/17 anonim ***** válasza:
34%

Valakik írták, hogy az óvodában gondok lesznek, mi lesz így az óvodában stb.

Alapvető tévedés!

Pont fordítva működik a dolog.

Ott nem lesz anyuka, tehát föl se merül a szopizás, tehát nem fog hisztizni (legalábbis emiatt).

Éppenhogy könnyebb lesz a leszoktatás, mert lesz már olyan élménye, hogy szopi nélkül alszik el. Otthon persze ragaszkodni fog hozzá :-), erre lesz jó, amit előbb írtam.

Szóval kérdező, az óvódától (emiatt) ne tarts, ez csak könnyíteni fogja dolgodat, ha addig nem rendeződik.

2019. aug. 16. 13:53
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Hát én láttam 3 éves ovis fiút,aki még szopott,és igenis a fél napot végig bömböli az anyja után. Tiszteld meg az óvónőt azzal hogy valamit lépsz az ügy érdekében. Ja és nem kamu,mert az anya saját maga mondta nekünk hogy nem tud mit csinálni.
2019. aug. 16. 15:08
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 16. 17:55
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, visszanéz- e még valaki ehhez a kérdéshez. Jelentem, megoldódni látszik az alvás, azóta már négszer, nappal és éjszaka is cici nélkül aludt el. Hosszasan mesélek, az oviról és egy olyan kisfiúról, aki csak cicin tudott elaludni, emiatt az oviban nem sikerült aludni, és ez rossz volt neki, fárasztó, de azután otthon is gyakorolta és végül az oviban is el tudott aludni mee után magától, és kipihenten sokkal jobb volt játszani az ovistársakkal. Nagyon tetdzim neki ez a mese, eddig háromszor, most előbb már csak kétszer kellett elmesélnem, és már aludt is.

Persze próbálkozik, hogy cici kell, anélkül nem fog elaludni, de egyre kevesebb a sírás, és hamarabb feladja.

Köszönöm, aki nem kritikát írt, hanem segítő szándékkal.

2019. aug. 17. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz ez!
2019. aug. 17. 21:28
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá.
2019. aug. 18. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!