Update kód bevált valakinek?
Engedd el szerintem. Norbiék sem használják már, helyette sokkal ajánlatosabb a GI alapú diéta, vagy egyszerűen a minőség alapú táplálkozás. Olyat egyél, ami nincs feldolgozva és jó lesz.
Mondok példát:
nem feldolgozott: barna rizs
kicsit feldolgozott: jobb fajta barna kenyér
nagyon feldolgozott: fehér kenyér
extrém mód feldolgozott: cukor
nem feldolgozott: csirkemell, marha lábszár
kicsit feldolgozott: igazi sonka
nagyon feldolgozott: sonka szalámi, kolbász
extrém mód feldolgozott: párizsi, virsli
Oké, előző vagyok, most utánanéztem jobban. Használják, de már nem idő alapon, hanem minőség alapon. Tehát nem arról van szó, mikor ehetsz, hanem, hogy mit. Ezt nyugodtan használhatod, működni fog.
Ez egy tudományos táplálkozáselv, kb. 8 éve így kajálok és tökéletesen működik. Ezer helyen bizonyították már a hatékonyságát, de egy egyszerű emberi logikával is kikövetkeztethető, hogy rendben van.
Norbiék ezt a bizonyított dolgot ültették át az átlagemberek számára is érthető formára.
Azért működik amúgy, mert az emésztőrendszerünk sok-sok ezer év alatt alakult ki az emberi történelem során és a kialakulás alatt főként vadászó, halászó, gyűjtögető életmódot folytattunk. A feldolgozott élelmiszerek csak az utóbbi pár száz év eredményei, ezért nem illenek a működésünkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!