Hogyan küzdjem le a hirtelen fellépő éhségérzetet? Mit egyek/igyak?
Jaj, első, persze majd diéta alatt cukros vizet iszik....
Kérdező, én olyankor zöldteát iszok (citromlével, langyosan, édesítővel) és elmúlik az éhség. Ha belefér a keretedbe, este nyugodtan ehetsz néhány szelet csirkemellsonkát, vagy túrót.
A citrom a savassága miatt éppen hogy étvágyfokozó hatással bír.:)
Egyébként ne a kalóriákat számolgasd, hanem a minőségen változtass, akkor rendesen ehetsz, nem leszel gyakran éhes. GI-t nézd elsősorban (kisebb érték a jobb), s ha éhes vagy, egyél.
Hogyan eszel? Bizonyára túl keveset, vagy nem megfelelő összetételben. Én nem vagyok hajlandó nem jóllakni, trükköznöm is kell, hogy összejöjjön, de megoldható a kalóriadeficit így is :) A szénhidrát kevésbé laktat, mint a fehérje és a zsír, segítenek a zöldségek, nekem a lédús dolgok is...
Írták a gyakoriság/mennyiség témakörét, igaz, nem vagyunk egyformák, nekem se jó a napi 3-5 étkezés, én 1-2 alkalommal eszem, de csak max. egyszer éhezem meg. Így is nehéz jóllakni azzal a kevés étellel, ami egy étkezésre jut... Persze mozoghatnék többet, az segít.
Úgy van, a vércukorszint ingadozása gond lehet, bár elég nagy a skála, az egyik végén az az ember áll, aki gyors szénhidráttal is pompásan s tartósan jóllakik, csak sok legyen belőle, a másik végén az, aki a lassú szénhidráttól is csak éhes lesz. Középen pedig a normál ember áll, akiről az előző hozzászóló írt, akinek a gyors szénhidrátot célszerű kerülnie.
Engem azért az is érdekelne, mennyit eszel, mert van, aki túlzásba viszi a kalóriamegszorítást...
Jó étrendem van, de ha túl keveset eszem (pl. amennyi a kalóriabázis szerint a súlytartáshoz kell), én se bírom...
Ha gyorsan fogysz, egyél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!