Kezdőoldal » Fogyókúrák » Update módszer » Párom egyszerűen nem érti...

Párom egyszerűen nem érti meg, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Update szerint táplálkozom,illetve próbálok odafigyelni.Már fogytam 5 kilót,még hátra van 10-12.A párom meg egyszerűen nem érti meg,hogy koplalással nem,lehet fogyni,sem krumplistésztával.Szerinte ha nem eszek,úgy fogok lefogyni.És semmi nem hat rá.Hónap végére nem sok pénz marad,és egyszerűen nem tudok kétfele főzni,mert nincs rávaló.Ha az ő kívánságát teljesítem,én éhen maradok.Ha az enyémet,akkor éppen megeszi,de nem laktatja,mást is kell főzni.Pl.most összevesztünk,mert akartam venni egy karfiolt,darált húst pörköltösen,aztán sütőben,összesütve.Szerinte az nagyon drága,vegyünk inkább krumplit,szalonnát,kolbászt és csináljak paprikás krumplit.Mert az nem drága.De persze mellé a kenyeret,savanyúságot elfelejti,mert neki az is kell mellé.Így szerintem az sokkal drágább.Egyszerűen már megőrülök az ellentétes étkezési szokásoktól.Ő nem tud főzni,tehát a külön főzés nem opció.Mégis mit tehetek?

#főzés #veszekedés #pénz #update #ellentétes étkezés
2015. júl. 29. 09:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó, hogy nem lehet rajta felesleg, hanem arról, hogy ez a testtömeg ehhez a magassághoz akkor is normálisnak tekinthető. Fogyhat, ha nem tetszik neki, mert 5 kilóval könnyebb is normális lenne, de ettől még most is az.
2015. júl. 29. 12:04
 12/16 A kérdező kommentje:
Jaj,ne veszekedjetek!:) Mindkettőtöknek igaza van.Voltam már 50 kiló,jobban éreztem magam úgy,ezért tudom,hogy jó lenne még fogyni.És tényleg normális a súlyom,de nem vagyok izmos,hanem zsírpárnás.Ha ugyanennyi kiló lennék izmosan,akkor nem foglalkoznék vele.De van viszonyítási alapom,így tennem kell ellene.:)
2015. júl. 29. 12:24
 13/16 anonim ***** válasza:

Akkor tanuljon meg főzni vagy süssön magának rántottát. Én aztán nem főznék kétfelé (az miért kerülne többe? csak idő és macera)... A rizses megoldás jó, mi mindig azt csináljuk, én zöldséggel, ő rizzsel eszi ugyanazt :) Nem válogatós, de képtelen szénhidrátszegényen enni, nem esik neki jól.

Ha vita merül fel arról, hogy mi drágább, számoljátok ki :) Tanulságos lehet.

A szezonális zöldségek amúgy nem drágák, a hús árát nem tudom. S zsírosabban főzve sokkal olcsóbban jön ki az ember, ráadásul ez remek irány fogyáshoz, ha valaki bír szénhidrátszegényen enni és természetesen itt is a kalóriák számítanak legtöbbet, épp csak jobban jóllakunk kicsit kevesebbel, tipikus esetben.

Az jó ötlet volt az egyik hozzászóló részéről, hogy akkor főzz egyik nap nagy adag paprikáskrumplit, azt eszi 2-3 napig, másnap-harmadnap pedig azt főzöl, amit akarsz.

Nálunk szinte ugyanaz az ízlés, csak a párom nagyságrendekkel szénhidrátdúsabban eszik, amit megold a rizs, ahogy már írtam. Neki több kalória is kell egy nap, előnyös, ha van egy szinte semmi munkával megfőzhető kalóriát adó alap, mint a rizs. Főleg, ha valaki kenyeret sem eszik és semmi kész boltit. A rizs sokoldalú, de néha krumpli van helyette. Megfőzi a bográcsban a pár kiló krumplt, s napokig elvan, persze eszik az ételemből a krumpli mellé, de egy tökörtojással is remek étel a héjában főtt, majd megsütött krumpli.

Úgy tűnik, a párod is krumplis, úgyhogy ez nála is működhet. Ha túl egyszerű szerinte, akkor tanuljon meg főzni.

2015. júl. 29. 13:39
 14/16 anonim ***** válasza:

hát, bárki meg tud tanulni főzni, ő azért nem teszi, mert önző, és neki egyszerűbb így, mert te úgyis megcsinálod..

szépen állj a sarkadra, és ha ő nem akar a te egészségesebb kajáidból enni (mellesleg mejegyezném, hogy a karfiolos darált húsos kaja hol kevésbé laktató, mint egy krumplis kaja?) akkor főzzön magának..

kicsit tessék kiállni magadért :D

2015. júl. 29. 14:01
 15/16 anonim ***** válasza:
bocsi, kihagytam, hogy elvileg felnőtt férfi, mit tenne ha nem lennél? éhenhalna? :D
2015. júl. 29. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:
#14: Nagyon hasonlóan gondolkodunk, de azt megértem, hogy valaki nem lakik jól a karfiolos hússal, túl kalóriaszegény. Sok zsír vagy nagy mennyiség (bő 1 kiló nekem már elég lenne) segít ezen, de az én párom így se, úgy se tudná megenni, mivel alig van benne szénhidrát.
2015. júl. 29. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!