Párom egyszerűen nem érti meg, mit tehetek?
Akkor tanuljon meg főzni vagy süssön magának rántottát. Én aztán nem főznék kétfelé (az miért kerülne többe? csak idő és macera)... A rizses megoldás jó, mi mindig azt csináljuk, én zöldséggel, ő rizzsel eszi ugyanazt :) Nem válogatós, de képtelen szénhidrátszegényen enni, nem esik neki jól.
Ha vita merül fel arról, hogy mi drágább, számoljátok ki :) Tanulságos lehet.
A szezonális zöldségek amúgy nem drágák, a hús árát nem tudom. S zsírosabban főzve sokkal olcsóbban jön ki az ember, ráadásul ez remek irány fogyáshoz, ha valaki bír szénhidrátszegényen enni és természetesen itt is a kalóriák számítanak legtöbbet, épp csak jobban jóllakunk kicsit kevesebbel, tipikus esetben.
Az jó ötlet volt az egyik hozzászóló részéről, hogy akkor főzz egyik nap nagy adag paprikáskrumplit, azt eszi 2-3 napig, másnap-harmadnap pedig azt főzöl, amit akarsz.
Nálunk szinte ugyanaz az ízlés, csak a párom nagyságrendekkel szénhidrátdúsabban eszik, amit megold a rizs, ahogy már írtam. Neki több kalória is kell egy nap, előnyös, ha van egy szinte semmi munkával megfőzhető kalóriát adó alap, mint a rizs. Főleg, ha valaki kenyeret sem eszik és semmi kész boltit. A rizs sokoldalú, de néha krumpli van helyette. Megfőzi a bográcsban a pár kiló krumplt, s napokig elvan, persze eszik az ételemből a krumpli mellé, de egy tökörtojással is remek étel a héjában főtt, majd megsütött krumpli.
Úgy tűnik, a párod is krumplis, úgyhogy ez nála is működhet. Ha túl egyszerű szerinte, akkor tanuljon meg főzni.
hát, bárki meg tud tanulni főzni, ő azért nem teszi, mert önző, és neki egyszerűbb így, mert te úgyis megcsinálod..
szépen állj a sarkadra, és ha ő nem akar a te egészségesebb kajáidból enni (mellesleg mejegyezném, hogy a karfiolos darált húsos kaja hol kevésbé laktató, mint egy krumplis kaja?) akkor főzzön magának..
kicsit tessék kiállni magadért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!