18 éves vagyok 185 cm és 125 kg sok ez vajon?
Alapvetően értékes az előző válasz, de azé'.....
"Fiatal vagy keress valami sportot ami tetszik és iktasd be az életedbe.. Egy év alatt lazán lemész 90-100ilóra, sőt az edzésben az a jó h nyugodtan bírsz bármikor bármit enni másnap letornázod.. Persze nem sakkra gondoltam..:) próbáld ki az edzőtermet.. Ott is inkább kisebb súlyal nagyobb sorozatokat, egy kis futópaddal vagy sígépen bemelegítve.."
Hát... hol kezdjem? Kezdek a pozitívval (a kérdező szemszögéből): ha komolyan gondolja, egy év alatt 40 kilótól meg tud szabadulni (akár többtől is, de 40-től biztos).
"Nyugodtan bármikor bármit enni"? Bármit??? Neki drasztikus változás kellene, NEM EHET MEG BÁRMIT. Ha zabálja a kalóriában, szén-hidrátban dús kaját, akkor szerinted elérhet bármit az edzéssel? Étrend nélkül nincs fogyás. Sovány húsok, hal, zöldség. Ja, és víz.Ebből kéne rengeteget enni/inni, méghozzá előre kiszámolt kalória és tápanyagbevitellel.
"Kisebb súllyal nagyobb sorozatokat"
Ez pedig a szokásos hülyeség, NINCS olyan, hogy "szálkásító ismétlésszám". Mehet nyugodtan a normális súly, nem kell puncisúlyokkal ökörködni. Az étrendedtől függ, fogysz e, nem az edzéstől. A súlyzós edzést meg amúgy se zsírégetésre végezzük.
7-es XDD
Viccet félretéve, 1 kg zsírt biztos nem szedsz fel egy nap alatt :D
A kérdésedre válaszolva: igen, sok.
A változás rajtad áll.
Érdekel valakit?
Én 16, 190, 110 kiló, és meg sem látszik rajtam!
Lehet, hogy nem látszik, és mindenki azt hiszi, hogy 90 vagy (még az is sok egyébként).
Ha 185cm-hez 125 kiló vagy, akkor a testtömeg-indexed (BMI) 36.5, ami nagyon sok!
25-ös BMI fellett túlsúly, 30-as BMI felett elhízás, 35-ös BMI felett súlyos (morbid) elhízásról beszélünk, ami nagyon jelentős egészségügyi kockázatokkal jár, pl. szívbetegség, érbetegség és (főleg) cukorbetegség!
Teszteltetted magad, hogy nem vagy-e cukorbeteg, vagy nincsen-e valamilyen cukorbetegséget megelőző állapotod? Nagyon sürgősen le kellene fogynod, főleg, ha a családban volt/van rokonod, aki cukorbeteg volt vagy jelenleg is az, mert sajnos a kockázat öröklődik.
Sok sikert a fogyáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!