Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Liszt és cukormentes diéta?...

Liszt és cukormentes diéta? Egy kis káosz van a fejemben?

Figyelt kérdés

Először teljes cukor és gabonamentes diétát alkalmaztam, tehát semmilyen gabonafajta és se gyümölcs-tej és sima cukor. De aztán olvastam, hogy ha nem eszünk semmilyen gabonafélét, akkor hiányunk lesz és pl kihullik a haj stb, szóval nagyon megijedtem, ezért átkapcsoltam arra, hogy a fehérlisztes ételek, a fehér rizs és a sima cukor kivételével eszek mást(egészséges gabonafajtákat, mint a köles, hajdina, barna rizs, bulgur és gyümölcsöt, valamint tejterméket is), persze mértékkel. Kérdés, hogy ebben van igazság, vagy el lehet lenni gabonák nélkül is?

A másik, hogy ha csak asima liszt számít, akkor pl fasírt van most, ami 1kg darált húsból és 5 zsemléből van meg spenót, amiben van liszt ugye. Szerintetek ez számít? Mármint ez végül is nem konkrétan pékáru vagy ilyesmi, de nem tudom, hogy ez mennyire rossz?

2019. ápr. 9. 03:18
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
A zsemle konkrétan pékáru. Ettől függetlenül beleférhet a fogyókúrába, ha számolod a CH-t és beszámítod a napi keretedbe.
2019. ápr. 9. 07:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Úgy értem maga a fasírt, az inkább húsétel, a spenót meg főzelék, bár mind2ben van fehérliszt, ami meg üti a lisztmentes diétámat.

Szóval ilyen esetekben ezeket sem szabadna?

2019. ápr. 9. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Idealia esetben nem, nem kene. Alkalmankent nem lesz bajod, de jobb ha nem csuszik be.
2019. ápr. 9. 13:04
 4/5 anonim válasza:
Semmilyen megvonós diétába nem kezdenék orvosi konzultáció nélkül. Anyukámnak lipidológus írta elő a cukor-és fehérliszt mentes diétát, ALAPOS KIVIZSGÁLÁS UTÁN! Teljes labor, gasztroenteorológus, endokrinológus eredményeket is figyelembe véve. Emellett folyamatos az orvosi kontroll. Szerintem csak úgy hasraütésre semmit sem szabad teljesen megvonni magadtól.
2019. ápr. 9. 16:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi bajod akkor sem, ha nem eszel semmilyen gabonát, sokan táplálkoznak így, és egészségesek. A hajhullásnak sokféle oka lehet, pl. fehérje-, vitamin- vagy nyomelemhiány, de ezeket más ételekből vagy kiegészítőkből is be tudod vinni. Ez a te diétád, ha belefér a makróidba és jól érzed magad így, egyél nyugodtan azokból, amiket felsoroltál, ha így változatosabban tudsz étkezni.

A fasírtot el lehet készíteni zsemle nélkül is. Én zabpehelylisztet szoktam beletenni, úgy is finom. A spenóthoz és egyéb főzelékekhez is lehet egészségesebb lisztfajtát használni. Én pár napja kölesliszttel készítettem a zöldbabfőzeléket, még a férjemnek is nagyon ízlett, pedig elég kritikus az ilyen változtatásokkal kapcsolatban :) Korábban próbáltam különféle gabonamentes lisztekkel sűríteni főzelékeket, azok annyira nem jöttek be nekünk (bár meg lehet enni, de valahogy nem az igazi). A gluténtartalmú gabonákat most is igyekszem kerülni, mert nincsenek rám jó hatással. Sok bajom megszűnt, amióta nem eszem ilyeneket.

2019. ápr. 10. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!