Liszt és cukormentes diéta? Egy kis káosz van a fejemben?
Először teljes cukor és gabonamentes diétát alkalmaztam, tehát semmilyen gabonafajta és se gyümölcs-tej és sima cukor. De aztán olvastam, hogy ha nem eszünk semmilyen gabonafélét, akkor hiányunk lesz és pl kihullik a haj stb, szóval nagyon megijedtem, ezért átkapcsoltam arra, hogy a fehérlisztes ételek, a fehér rizs és a sima cukor kivételével eszek mást(egészséges gabonafajtákat, mint a köles, hajdina, barna rizs, bulgur és gyümölcsöt, valamint tejterméket is), persze mértékkel. Kérdés, hogy ebben van igazság, vagy el lehet lenni gabonák nélkül is?
A másik, hogy ha csak asima liszt számít, akkor pl fasírt van most, ami 1kg darált húsból és 5 zsemléből van meg spenót, amiben van liszt ugye. Szerintetek ez számít? Mármint ez végül is nem konkrétan pékáru vagy ilyesmi, de nem tudom, hogy ez mennyire rossz?
Úgy értem maga a fasírt, az inkább húsétel, a spenót meg főzelék, bár mind2ben van fehérliszt, ami meg üti a lisztmentes diétámat.
Szóval ilyen esetekben ezeket sem szabadna?
Nem lesz semmi bajod akkor sem, ha nem eszel semmilyen gabonát, sokan táplálkoznak így, és egészségesek. A hajhullásnak sokféle oka lehet, pl. fehérje-, vitamin- vagy nyomelemhiány, de ezeket más ételekből vagy kiegészítőkből is be tudod vinni. Ez a te diétád, ha belefér a makróidba és jól érzed magad így, egyél nyugodtan azokból, amiket felsoroltál, ha így változatosabban tudsz étkezni.
A fasírtot el lehet készíteni zsemle nélkül is. Én zabpehelylisztet szoktam beletenni, úgy is finom. A spenóthoz és egyéb főzelékekhez is lehet egészségesebb lisztfajtát használni. Én pár napja kölesliszttel készítettem a zöldbabfőzeléket, még a férjemnek is nagyon ízlett, pedig elég kritikus az ilyen változtatásokkal kapcsolatban :) Korábban próbáltam különféle gabonamentes lisztekkel sűríteni főzelékeket, azok annyira nem jöttek be nekünk (bár meg lehet enni, de valahogy nem az igazi). A gluténtartalmú gabonákat most is igyekszem kerülni, mert nincsenek rám jó hatással. Sok bajom megszűnt, amióta nem eszem ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!