Kenyér helyett mi? Esetleg kenyér másként?
Egyszerűen ne egyél kenyeret, ha eddig sem ettél. A hús (ha nincs sok pénzed, miért nem veszel valami olcsóbbat és laktatóbbat? nem muszáj nagyon zsírosat, de ott van pl. a csirkecomb) zöldséggel teljesen jó, no persze, valami kalória kell még pluszban, de az inkább ne kenyér legyen.
A saját sütés jó ötlet, legalább olcsóbb lesz és tudod, mi van benne. De egy jó kenyér szénhidrátos, nincs mese :) Jó, van, aki bírja az agyonrostozott vackokat, én nem, drága, ízetlen és nem laktat, hisz túl kalóriaszegény (tudom, van, akit laktat a rost, engem nem). Én inkább ilyen pogácsás irányba mennék el, egy csomó tojás és zsír, esetleg olajos mag bepakolásával határozottan szénhidrátszegényebb lesz a cucc, bár így is eléggé olyan (bár megoldható liszt nélkül is, más lesz, de finom), de egységnyi kalóriára jóval kevesebb esik s nekem ez a fontos.
De ehetsz tortillaféléket is, amikből olyan kevés kell, hogy nem számít, mennyire szénhidrátos...
Szia!
En magamnak keszitem a pekarut, szeptember ota. Van par kedvencem es egyaltalan nem rossz izuek.
Van dragabb verzio is (Szafi liszttel) de van olcsobb is.
Ami most nekem bevalt az a teljes kiorlesu tonkolybuza lisztes kenyer. CBA-ban 900 korul van egy kg liszt hozza.
Kenyersutoben szoktam dagasztani aztan a sima sutoben sutom meg.
Kell meg hozza sikér is, hogy szepen megkeljen. En meg lenmagot adok hozza, hogy rostdusabb legyen.
Ha erdekel a recept, megirom szivesen.
En pekarut egyebkent csak reggelire fogyasztok, ebbol a kenyerbol 1 szeletet ami kb 100 gramm korul van. Ha jol emlekszem 30 gramm szenhidrat van ebben az altalam keszitett kenyer 100 grammjaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!