Melyik ételekben van a legkevesebb szénhidrát?
A húsos ételekben zöldség körettel.
De inkább azt kellene kérdezned,hogy miben van szenhidrát,jól gondolom? Ha a pörköltet magában eszem nincs benne,ha tésztával akkor van. Ha rakott zöldbabot csinálok rizs nélkül,akkor nincs benne,ha rizzsel akkor már van. Tudnod kellene miben van.
Nulla: zsír, sok húsféle
Kevés: a legtöbb állati termék s a legszénhidrátszegényebb zöldségek s olajos magvak (pl. a len). Nettó szénhidrátot tekintve, a rost más kérdés. Egyes gyümölcsökben is egész kevés van (bogyós gyümölcsök). A gombák sem szoktak valami szénhidrátdúsak lenni, de mivel kalóriaszegények is, ha azzal akar valaki jóllakni, akkor már szénhidrátdús lesz az étel. Bár ez a zöldségek zömére is igaz.
Biztos kifeledtem valamit, de a többi ételben általában sok van.
Vannak táblázatok, sokat segítenek.
Plusz a szénhidrátbevitel számít, nem az egységnyi mennyiség szénhidráttartalma. Mit sem számít, ha valami szénhidrátdús, ha úgyis bőven elég nekünk napi 5 gramm, de személy szerint ha belefeledkezem egy karfiolos ételbe, akkor elszállok a szénhidráttal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!