Valaki segítene?

Figyelt kérdés

1. Étkezés: 40g zapehely, 1.5 adag tejsavófehérje (30g protein)

2. Étkezés: 25g rizs, 50g csirkemell

3. Étkezés: 25g rizs, 50g csirkemell

4. Étkezés: 25g rizs, 50g csirkemell

5. Étkezés: 150g csirkemell, zöldségek

6. Étkezés: 100g zsírszegény túró

Ezt az étrendet egy testépítő oldalon találtam,más számokkal,kicsit átalakítottam,mert én csak 63 kg vagyok.

Az lenne a kérdésem,hogy jó-e így vagy még módosítsak a mennyiségen?

És hogy ha fogyok akkor mondjuk 60,meg 55-kg-nál mennyit egyek?

2016. nov. 12. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:

A zöldségek nélkül 1000 kcal, szinte semmi zsírral. A fehérje lehetne kicsit kevesebb is (zsírmentes testtömegre szerintem bőven elég 2g/ttkg, a hájnak nem kell fehérje, de ez aktivitásfüggő), de ez még belefér, ha neked így jobb, a fehérje végülis a leglaktatóbb makrotápanyag nagy általánosságban, max. felesleges lesz ennyi.

A zsírt meg kell dobnod, esszenciális tápanyag. S ha mozogsz valamit, akkor egyél sokkal többet, ha nem, egyél kicsit többet. Mert gondolom, a zöldség sem sok...

Működsz ilyen 2 falat étkezésekkel? Tudom, hogy van, akinek jók, csak kérdezem, kis semmik, igaz, sok van belőlük.

Nem tudhatjuk, neked mennyit kell enni hány kilónál, ki kell tapasztalni.

2016. nov. 12. 23:42
 2/4 A kérdező kommentje:

1. Étkezés: 50g zapehely, 1.5 adag tejsavófehérje (30g protein)

2. Étkezés: 30g rizs, 50g csirkemell

3. Étkezés: 30g rizs, 50g csirkemell

4. Étkezés: 30g rizs, 50g csirkemell

5. Étkezés: 150g csirkemell, zöldségek

6. Étkezés: 200g zsírszegény túró

2016. nov. 13. 01:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Ez az eredeti étrend csak az 65 kg-ra van :) most akkor melyik legyen?
2016. nov. 13. 01:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Rettentő unalmas, egyhangú étrend...

Én 2 nap után kikészülnék ennyi száraz csirkemelltől és túrótól, meg sima rizstől... Nem kell ennyi fehérje, főleg, ha nem vagy testépítő. És nem célszerű 6x enni fehérjedús ételeket, el lehet osztani 3 étkezésre a fehérjét (más húsok, hal, tojás, sajt is jó, változatosan), zöldségekkel, salátákkal (szintén változatosan, egy kis zsír vagy hidegen sajtolt olaj is kellene), kevéske rizzsel, de nem muszáj mindig enni rizst. A főétkezések között pedig lehet enni 1-1 gyümölcsöt, vagy olajos magokat, vagy natúr joghurtot, kefírt gyümölccsel, vagy zöldségleveket inni. Sok jó étel van, hosszú távon nem jó az olyan étrend, ami kizárólag 5 félére alapoz 1 adag zöldséggel.

Amúgy ha nem eszel cukros-lisztes-étolajos-krumplis és feldolgozott ételeket, nasikat, és ésszerű mennyiségeket eszel, nem hinném, hogy grammra ki kell mindent méricskélni, hogy fogyni tudj. A fehérjék, zsírok zöldségekkel jól tudnak laktatni amúgy is. 1-2 napig mérheted a mennyiségeket, hogy lásd, mekkora adagban mennyi kalória van, aztán már elég csak néha ellenőrizni, ha valami újat eszel. Ha még sportolsz is, jó eséllyel fogyni fogsz, de jobb a centiket mérni, mint a kilókat, mert izom is jöhet fel.

2016. nov. 13. 10:04

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!