Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Megállt a fogyás, kérlek...

Megállt a fogyás, kérlek nézzétek meg és adjatok tanácsot, min javíthatnék?

Figyelt kérdés

2016.01.01-jén kezdtem, amikor 69,7 kg voltam. 23 éves lány vagyok, ülő munkát végzek. Ekcéma miatt, orvosi javaslatra elhagytam a lisztet, cukrot, késztermékeket az ekcémám l is tűnt. Otthoni Cindy Crawford tornával (kb. heti kétszer) 01.30-ra lefogytam 63,8-ra. Egy napi étrendem így néz ki:

Reggeli omlett 3 tojásból vagy gyümölcs turmix, ebéd: hus salátával, vacsora túró joghurttal.

Az a probléma, hogy 02.01 óta elkezdtem aerobicozni heti háromszor. És érzem, hogy a testemnek nagyon jól esik a mozgás, viszont a mérleg mostanában 64,1-et mutat.

Egyetem alatt igen sokat aerobicoztam, ortopéd orvos szerint nőkhöz képest szép izomzatom van, (amit sikerült ügyesen hájjal elfednem.)

Az álomsúly 55-58 kg között van. Van ötletetek, mitől indulhatott el felfelé a súlyom?

2016. febr. 5. 09:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Multivitamint szedek mellé, vizet 4 litert iszok naponta, mit tehetnék még?
2016. febr. 5. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
1 kg-t fel-le simán változik attól is, hogy elmész wc-re vagy nem. Ez nem hízás. Ha tovább megy felfelé az lehet pl attól is, hogy amit eszel az mennyiségileg kevés, a szervezeted lehet éhezésnek fogja fel és elkezd raktárazni. A heti két videóra tornázás, ha egyébként semmit nem mozogsz szinte semmi. Az aerobic kezdés, jó ötlet, de az hogy 4 napja csinálod, még nem fog eredményt adni. Szerintem lassan tovább megy a fogyás, csak folytasd az aerobicot is és iktass be még egy uzsonnát, vagy a vacsorádhoz legalább valami zöldséget adj hozzá.
2016. febr. 5. 10:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy valóban a kevés mennyiséggel lesz a baj... Megpróbálom emelni, csak ez a fejemben olyan kontradikció, hogy többet egyek, hogy fogyjak. Szerinted uzsonnára hány gramm kesudiót ehetnék?
2016. febr. 5. 10:17
 4/10 anonim válasza:
A 6 kiló 1 hónap alatt szerintem sok veszteség összességében, ha picit változatosabban ennél, és többször (tízórai és uzsi, lehet csak pár falat, lehet gyümölcs, de valami), akkor nem éhezne a szervezeted (és remélem, ez egy mintakaja és nem a mindennapi menü, néha variáld az összetevőket). A 63,8 és 64,1 közötti eltérés pedig 30 deka, az 3 dl víz, ezen ne akadj ki...
2016. febr. 5. 10:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, mindenkit pozitívan értékeltem. Mintaétrend volt, hogy lássátok, nem pizzán/spagettin/sült krumplin élve akarok fogyni, ahogy sokan.

Ezt az étrendet szeretném követni a továbbiakban is, mivel a bőrömnek ez szimpatikus az ekcéma miatt, persze, ha elértem a régi testsúlyom, növelem a mennyiségeket.

2016. febr. 5. 10:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Tükröt nézd, meg 2-3 hetente ráérsz mérni magad. Plusz ha néha kicsit több szénhidrátot eszel, úgy hogy elötte nap nem ettél pl, akkor a szervezet vizet köt meg.
2016. febr. 5. 12:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Tükörben látszik a változás, a mérleget komolyan ki kellene dobnom. Függő vagyok...
2016. febr. 5. 13:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Magasságod?

Az étrended jónak tűnik, nem kell pici semmi étkezéseket tartani, sokan attól csak éhesek lennénk, semmire se jó. Ha mindennap eszel rendesen, nem éhezik a tested, nem kell folyton enni.

A mennyiségről mit sem tudunk, így arra nem lehet reagálni. 1 hónap alatt 6 kiló nem sok, mivel könnyen lehet, hogy az elején víz is ment le.

1-2 kilóval nem kell foglalkoznod, a testsúly ingadozik, főleg a vízmegkötés miatt, de a salakanyag is több/kevesebb lehet, ha mást eszel egyik nap...

2016. febr. 5. 16:49
 9/10 anonim ***** válasza:
A mérleg által mutatott érték pedig tényleg nem számít :) Nem értem, egyeseket miért érdekel a konkrét szám, ami semmit nem jelent...
2016. febr. 5. 16:51
 10/10 Krisz85 ***** válasza:

foggalmad sincs róla hogy mennyi lenne az ideális testsúlyod, miőből jön ez az 58 kg,? azt hiszed hogy akkor ilyen súlynál néznél ki jól? testzsír% mérés!!!! ezt kéne eröltetni és lehet rájössz, hogy jobb ha csak 60 61 kg vagy! mindenesetre nem vagy okos

most tényleg az a nyomorod, hogy 63,8 kg helyett 61,1 a súlyod? szerinted ha kicsit is dehidratált vagy nem változik? van hogyha nem iszom normálisan egy nyárni napon és csak egy órácskát kirándulok a kerületben bringán is 2 kg al vagyok könnyebb mint kellene.... gondolkozz el, lehet nem kakáltál két napja....

2016. febr. 6. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!