Diétás ötletek?

Figyelt kérdés

Nem eszem kenyeret,pékárút,lisztből is csak rizs és kókuszliszt, kókuszzsírral főzök és sütök, nem használok cukrot, édességet igyekszem kerülni, ha tésztát eszek az is csak barna. Most veszek úszás bérletet is és elkezdek sportolni mellette. Úgy érzem én sosem tudok lefogyni és ez már annyira frusztrál. Jelenleg vizsga időszakom van és nem tehetem meg, hogy egyáltalán nem eszek ch-t vagy nagyon keveset, mert attól ingerültebb vagyok és nehezebben koncentrálok. Esetleg még valakinek valamilyen ötlete?:) Diétás recepteket is szívesen fogadok, mert kezd uncsi lenni, amiket főzök. A builder gastro receptjeit szoktam elkészíteni.

Előre is köszönöm a segítséget és, hogy végig olvastátok!:)

180cm 80kg (cél: 65kg)

2015. nov. 16. 09:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne add fel (mondom én ezt úgy, hogy vagy 2 éve alig fogyok, de én lusta és fegyelmezetlen vagyok s már ruhában rég kinézek valahogy, bár bizonyára te is)! A sport remek ötlet, sokunknak egyszerűen nem megy nem nagy feleslegnél mozgás nélkül, de nem is kell, hogy menjen, mozogni már csak az egészségünk miatt is kell, úgyis túl sokat ül a mai ember s a levegőn sincs eleget.

Egyáltalán nem kell mindenkinek kevés ch-t enni (valamennyit pedig mindenki eszik, aki nem böjtöl), ezzel nincs semmi baj. Ha megfelelő szénhidrátokat eszel (de hogy ez kinek mi, az változó... Pl. a fehér rizs és a tk liszt megosztja az embereket, ki szerint OK, ki szerint nem), s tápanyagdús ételeket, megfelelő mennyiségben, az nem fogja akadályozni a fogyásod. Mozgással pedig általában nem olyan nehéz kalóriadeficitet összehozni, legalábbis egy megfelelő, laktató étrend mellett.

Nekem úgy tűnik, tudod, mit csinálsz... A zöldségekről nem írtál, azok is sokat segítenek, egy csomót ehetsz egy szénhidrátszegényekből nagyon kevés kalóriabevitellel, aminek olykor megvan a maga haszna. De 80 kilósan mozgás mellett úgyis egy csomót kell enned, bőven ki lehet élvezni annak is, akinek ez igencsak fontos dolog.

Most pedig gombaszezon van, ma is, hónap is gombát főzök, illetve sütök :) Holnap pl. gombalevest. Ötféle erdei gomba, egy krumpli (elvben kihagyható, de jót tesz neki s nálam nem tiltólistás, mert semmi rosszat nem látok benne, csak ritkán s óvatosan használandó, mivel nehéz beleszuszakolni a szénhidrátkeretembe), többféle zöldség, olajos magvas galuska... Jó lesz nagyon :) Utána bedobok egy rántottát, remek ebédem lesz.

Nem igazán tudom, te hogyan szoktál főzni, a builder gastrót nem ismerem. De a zöldségeket mindenképpen ajánlom.

2015. nov. 16. 13:01
 2/2 Krisz85 ***** válasza:
a builder gasztro receptek tökéletesek, bármilyen más normál receptet is át tudsz alakítani diétássa ha jobban belegondolsz, már tudod az alapokat, az úszás mellett valami mást is kipróbálhatsz, futás, bringa, otthoni kondi, mert jót tesz, csak nyomni kell! hajrá! le fog az menni ha a kalóriabeviteled is optimális
2015. nov. 29. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!