Nem ártalmas minden nap húst (csirke) enni?
van erre egy történet, régen mikor amerikában bizonyos helyeken tilos volt a halálbüntetés a börtönökben, csak csirkehússal etették a rabokat, de tényleg csak az reggeli-ebéd-vacsora, egy ideig happy majd igen jöttek a tünetek és egy idő után bele lehetett halni is.
De kétlem, hogy annyit megeszel, hogy bajod legyen, meg azért eszel mást is, igy kétlem hogy gond lenne.
Beviszel rendesen ásványi anyagokat, vitaminokat, egyél rendesen a csirke mellett és nem lesz bajod :D
Ez hülyeség.
Gondold meg, egy őrkatonának a középkorban a napi ételadagja 1 kg kenyér, és fél kiló hús volt. Ha ezt nem ette volna meg, nem bírta volna el a páncélt.
Ugyanígy ha ez igazlenne, az összes élsportoló, erőemelő, testépítő MIND BETEG LENNE, mert az izmokhoz HÚS KELL, nem is kevés.
Fekete Laci pl. napi 10 tojásból csinál reggelira rántottá. MINDEN NAP. És ha nem ehet meg egy jó pörköltet ebédre, gyakorlatilag éhenhalási tüneteket produkál.
És a legegészségesebb ember akit ismerek.
Nem hinném, hogy az lenne. A mindennapi kenyér és cukor sokkal rosszabb, de ha a hús minőségi, abban igazán nem látok semmit, egy mindenevőnek teljesen természetes, nem?
Persze vannak egyéni különbségek. Velem minden vasárnap csirkét etettek, a végén annyira kiakadtam, hogy vega lettem sok-sok évre :D No, nekem nem jó a gyakori hús, de nyilván fizikai bajom nem lenne tőle, csak lelkileg nyomna le kegyetlenül.
Pont a húsba belekötni... A nagyüzemit én se tartom jónak s nyilván nincs szükség húsra, csak fehérjére, minden esszenciális aminosavból s egyéb tápanyagból megfelelő mennyiségre, de amúgy igazán nem értem, miért pont a hús a rossz egyeseknek, annyi jobb célpont van.
Bár a csirkehús nyomatása tényleg erős, de hát ez van a joghurttal, a zabbal, a tk cuccokkal és a többiekkel, nem tudom, ma is tartja-e magát az alma és narancs és ananász.. Vannak a nőimagazinos butaságok, vannak trendek, ott van a testépítők tipikus szálkásító diétája... Vannak emberek is, akik szerint csak így lehet... Nos, nekem annyira nem fáj, van saját fejem, ami után menjek.
Egyébként vannak étrendek, életmódok, amik nagyon erősen építenek a húsra. Az az étrend alapja. Akad azért zsír is, mert anélkül túl sok lenne a fehérje, s ha főleg húst eszik az ember, akkor többfélét kell, belsőségeket is, más állati termékek is bejöhetnek, de akkor is, erősen húsra alapozva elég meggyőzően el tudnak élni évtizedekig...
Egy kisebb mennyiségű hús mindennap nem tűnik vészesnek nekem.
A feldolgozott hústermékek növelik a vastagbélrák kockázatát, só, nitrit és más adalékanyagok miatt.
Egyéni érzékenység miatt lehetnek káros hatásai a sima hús fogyasztásának is, de az nem átlagos.
Minden nap nem ártalmas húst enni, de van az a fehérje mennyiség, amivel vese már nem tud megbírkózni. Ez napi 250-350 g, ami 1250-1750 gramm csirkemellnek felel meg. Ennyit ne egyél semiképp.
A vastagbél megbetegedése (rák) a feldolgozott húsoktól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!