Kb napi 500Ftom van egy diétás menüre napi szinten, mit javasoltok?
Lehet ennyi pénzből egészségesen táplálkozni?
Konditerembe járok heti 3-4szer, tehát a mozgással nincs gond, de a kajával annál több. Koplalni sem szerenék, mert fizikai munkát végzek és az edzéshez is kellene valamennyi energia.
Az egész napra van annyid?
Kellene fehérje: csirke, hal, tojás, tejtermék.
Kellene zöldség és gyümölcs.
Kellene "jó fajta" szénhidrát: rizs, zabpehely, esetleg tészta.
Tehát egy hétre van 3500 ft-od kajára.
Nos, hát én 1000 ft-al több pénzből gazdálkodom hetente.
Egy közeli olcsó szupermarketben vásárolok heti egyszer. Ha valamit megveszek itthon felírom egy kis noteszbe, hogy mennyibe kerül, így legközelebb már eleve listával megyek a boltba, megtervezem a heti menüt, hogy melyik nap mit eszek és úgy vásárolok. Egyébként én is fizikai munkát végzek.
Egy átlagos bevásárlás nálam így néz ki:
Fél kiló túró (a legolcsóbb, amit kapni lehet, igazából azt sem nézem, mekkora a zsírtartalma, de általában félszíros vagy zsírszegény, mikor melyik akciós) Ez 3 napi vacsorámat teszi ki.
A gyümölcspultnál veszek 3 különböző gyümölcsöt, mindegyikből 3 szemet. Ezekből egy-egy szem bele megy a túróba, mindegyik napon más.
A többi gyümölcsből 2-szer csinálok reggelire gyümölcssalátát, ehhez megveszem a legolcsóbb géppel felverős habtejszínt.
Ezenfelül veszek 4 pohár sima, natur joghurtot, mellé müzlit. Ezt és a gyümölcssalátát variálom reggelire.
A hét többi napjaira veszek friss saláta keveréket és egy csomag virslit. Vacsira, vagy reggelire fogyasztom, ahogy éppen kedvem tartja.
Ebédre mindig 3-4 napra főzök. Olyan ételeket, amelyek kevés hozzávalóból is megvannak.
Ha éppen megengedi a zsebem és nem kell sok mindent vásárolni hozzá, akkor sütök valami egészséges süteményt és azt eszem reggelire, vacsira vagy csak úgy napközben.
Ez így nekem bevált. A lényeg, hogy olyan dolgokat vásárolj, ami lehet hirtelen drágának tűnik, de cserébe pár napig variálva eheted.
Köszönöm a válaszokat.
A reggeli zabpehely az megy natúr vízzel megmikrózva. Azt be tudom osztani mert 200Ft-ért veszem a fél kilót.
Az ebédem általában csirkecomb és rizs általában kígyó uborkával vagy jégsalátával.
Vacsira általában tojást szoktam sütni 2-3 darabot. A most szezonális alma és narancs is megy napi szinten. Ezekkel a natúr joghurtokkal és tejszínnel nem igazán vagyok kibékülve, hamar megfájdul a gyomrom tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!