Edzés után miért kell pótolni a szénhidrátot?
Ezt nem értem....meg azt sem, hogy a zsírt mikor és hogyan meg mire használja fel a szervezet.
Ebből adódóan nem értem: ha a zsírégetést akarom, akkor minek pótoljak Ch-t? Hogy ne a zsírom égjen? Nem értem, teljesen elvesztem ezekben a fogyókúrás "szaktanácsokban"...
Sulyzos edzeskor a szervezet az izmokban tarolt glikogent hazsnalja fel uzemanyagnak. A klasszikus elmelet szerint az edzes utan ezt a glikogent gyors szenhidrat formajaban vissza kell potolni, hogy a szervezet minel hamarabb el tudja kezdeni az izomepitest, mert azt tapanyagszegeny kornyezetben nem csinalja. Eszerint az elmelet szerint a gyors szenhidrat letfontossagu edzes utan.
A valosag viszont az hogy egy atlagos hobbigyuros eseteben teljesen felesleges az edzes utani cukorfogyasztas.
A zsiranyagcsere egy masik fajta anyagcsere. Ahhoz hogy a szervezet zsirt egessen, a terhelesnek egyenletesnek es kozepes intenzitasunak kell lennie, mert a zsiranyagcsere sokkal lassabban biztosit energiat mint a glikogenfelhasznalas. Ha zsirt akarsz egetni, akkor aerob jellegu tevekenyseget kell vegezned, azaz szobabiciklit, futast, gyors setat ilyesmit. Ezutan viszont a szenhidratot nem kell kulon visszapototolni.
Négyeske!
"Ha zsirt akarsz egetni, akkor aerob jellegu tevekenyseget kell vegezned, azaz szobabiciklit, futast, gyors setat ilyesmit. Ezutan viszont a szenhidratot nem kell kulon visszapototolni."
Köszönöm bíró úr, nincs több kérdésem! :DD
Tényleg köszi, ebből a zsir - ch szempontból neked hála megvilágosodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!