Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Jó lesz ennyi edzés, vagy mit...

Jó lesz ennyi edzés, vagy mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Szóval az étkezés rendben van, fogyok is rendesen, most elkezdtem edzeni (ha hívhatjuk így) is. Ez annyit takar, hogy minden reggel 1 óra tempós gyaloglás (kutyával :D ) minden másnap 8-10 kilométer ellipszistréneren, legmagasabb fokozaton ez kb. 1,5 óra a gép szerint 8-10ezer kjoule (nem gagyi gép, Kettler, de edzőtermekbe való) utána gumiszalagos gyakorlatsor karra, majd még Pilates dvd, vagy Rubint Réka, szóval a napi sétán kívül minden másnap még 2,5-3 órányi sport. Jó ez így? Amúgy ülőmunkát végzek, szóval más mozgás nincs az életemben.

174cm 80 kg 37 éves fehérnép

2013. aug. 26. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:
jónak tűnik, ha tényleg rendben a kaja :)
2013. aug. 26. 17:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Esküszöm :)

Zöldség, hús, dinnye, alma, tonhal és rettentő ritkán gyümölcsturmix. Édesség, tészta, krumpli, liszt tiltólistán. Már fogytam egy csomót, le sem merem írni honnan indultam, csak eddig nem volt életkedvem a mozgáshoz, de most, hogy lassan emberi külsőt öltök, már jól is esik. Akkor hát maradok a jelenlegi "edzéstervnél" aztán majd ha már ennyi nem elég, akkor újra tanácsot kérek. : )

2013. aug. 26. 17:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Senki többet? : /
2013. aug. 26. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Jónak tűnik.Arra figyelj, hogy ellipszistréneren a pulzusod mindig maradjon zsírégető tartományon belül. Jó lenne beszerezni egy pulzusmérőt, mert nem hülyeség.

A zsírégető tartomány kiszámolása:

(220 – életkor) x 0,65 = zsírégető tartomány alsó határa (ütés/perc)

(220 – életkor) x 0,75 = zsírégető tartomány felső határa (ütés/perc)

2013. aug. 26. 19:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2013. aug. 26. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem jó.

Egyrészt a gumiszalagos edzést, mint izomerősítést MINDIG kardió előtt kell csinálni.

Másrészt ne a mennyiséget (időtartam), hanem a minőséget (intenzitás) tartsd szem előtt.

Ha nem vagy élsportoló, akkor kizárt dolog, hogy 2-3 órás edzés megfelelő intenzitású lenne, fölösleges időpocsékolás, inkább legyen kb. 1 óra, de az olyan intenzív, hogy ne akarj a 61. percben tovább mozogni. :)

Én heti 6 nap edzek, 3 súlyzós + 3 intervallum edzésem van váltott napokon, tapasztalatból mondom, hogy ez a leghatékonyabb.

2013. aug. 26. 21:42
 7/7 anonim válasza:
Nagyon jónak tűnik, de adj többet az intenzitásra, hogy kevesebb idő alatt kikészülj. Intenzívebb, hasznosabb és marad időd a családra is. Kitartás, csak így tovább! :)
2013. szept. 17. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!