Jó lesz ennyi edzés, vagy mit javasoltok?
Szóval az étkezés rendben van, fogyok is rendesen, most elkezdtem edzeni (ha hívhatjuk így) is. Ez annyit takar, hogy minden reggel 1 óra tempós gyaloglás (kutyával :D ) minden másnap 8-10 kilométer ellipszistréneren, legmagasabb fokozaton ez kb. 1,5 óra a gép szerint 8-10ezer kjoule (nem gagyi gép, Kettler, de edzőtermekbe való) utána gumiszalagos gyakorlatsor karra, majd még Pilates dvd, vagy Rubint Réka, szóval a napi sétán kívül minden másnap még 2,5-3 órányi sport. Jó ez így? Amúgy ülőmunkát végzek, szóval más mozgás nincs az életemben.
174cm 80 kg 37 éves fehérnép
Esküszöm :)
Zöldség, hús, dinnye, alma, tonhal és rettentő ritkán gyümölcsturmix. Édesség, tészta, krumpli, liszt tiltólistán. Már fogytam egy csomót, le sem merem írni honnan indultam, csak eddig nem volt életkedvem a mozgáshoz, de most, hogy lassan emberi külsőt öltök, már jól is esik. Akkor hát maradok a jelenlegi "edzéstervnél" aztán majd ha már ennyi nem elég, akkor újra tanácsot kérek. : )
Jónak tűnik.Arra figyelj, hogy ellipszistréneren a pulzusod mindig maradjon zsírégető tartományon belül. Jó lenne beszerezni egy pulzusmérőt, mert nem hülyeség.
A zsírégető tartomány kiszámolása:
(220 – életkor) x 0,65 = zsírégető tartomány alsó határa (ütés/perc)
(220 – életkor) x 0,75 = zsírégető tartomány felső határa (ütés/perc)
Nem jó.
Egyrészt a gumiszalagos edzést, mint izomerősítést MINDIG kardió előtt kell csinálni.
Másrészt ne a mennyiséget (időtartam), hanem a minőséget (intenzitás) tartsd szem előtt.
Ha nem vagy élsportoló, akkor kizárt dolog, hogy 2-3 órás edzés megfelelő intenzitású lenne, fölösleges időpocsékolás, inkább legyen kb. 1 óra, de az olyan intenzív, hogy ne akarj a 61. percben tovább mozogni. :)
Én heti 6 nap edzek, 3 súlyzós + 3 intervallum edzésem van váltott napokon, tapasztalatból mondom, hogy ez a leghatékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!