Szerintetek ez igaz? Tényleg létezik fogyókúrás kenyér?
Ha valami nincs tele cukorral, akkor arra már divat rámondani hogy 'fogyókúrás'. Végülis ja, van benne ráció.
Ezért fogyókúrásnak mondják a szójával és búzafehérjével teleb.a.szott update lisztet, kenyeret.
Tehát minden zöldség vagy fehérje amiből valami kenyérfélét sütsz az 'fogyókúrás' lesz. Pedig csak cukor és keményítőszegény, ennyi. Mint a normális ételek zöme..
Nem számoltam utána, de én is sütöttem olyan kenyeret, amiben csak 1/3 liszt volt, a többi krumpli, tojás, olajos mag. Nem sokszor fordult elő, szerintem ha már nem tetszik nekünk a glutén, ne együk. A fogyás nem is annyira volt a képben, az egészségem nagyobb prioritású. Joghurtot végképp nem tennék kenyérben, nem is értem, minek.
Szerintem sokkal fogyókúrásabb, ha az ember összehoz egy magkenyeret olyan 75%-os zsírtartalommal, nem nehéz, csináltam már olyat, még elég száraz hatású ahhoz, hogy megkenjük plusz zsiradékkal... :D De igazából nem tudom, minek folyton kenyeret enni, ezt sosem értettem. De nem vagyunk egyformák, tudom, bár az ember sokat tud változni táplálkozás terén, ezt tapasztaltam.
A magkenyér persze teljesen más, mint a normál. Ha kenyerebbet akarok, akkor dobok rizslisztet a szezám mellé, az remek kombó, akkor találtam ki, amikor egyszer ki kellett mártogatni valamivel a bográcsot. A rizs szénhidrátdús, de ha némelyik napban van egy kanállal, az nem gond. De ha az ember feladja a picit jobb textúrát és ízt, akkor maradhat a puszta szezámnál vagy amit éppen preferál. Nagy mennyiségű kenyérnél főleg lenmagot használok, az a legolcsóbb, szénhidrátban legszegényebb és ha megfelelően fűszerezzük, akkor az íze sem lesz rossz (kedvelem a lenmag ízét, de nagyon nagy mennyiségben, ahogy a kenyérben van, elég hervasztó. úgyhogy szeretem keverni, de nem muszáj).
A normál kenyerek lightosítására vannak módszerek, láttam már zöldséggel teletömöttet is, bár a túlzott hígításkor nehezebben kezelhető a tészta, a kevés glutén pedig ugye erősen akadályozza a kelést... De már az idézett helyen is feladták a ropogós, klasszikus hatású kenyeret, akkor már minek bele liszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!