Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Szerintetek ez igaz? Tényleg...

Szerintetek ez igaz? Tényleg létezik fogyókúrás kenyér?

Figyelt kérdés
[link] Cafeblog.hu/2013/08/18/kenyer-fogyni-vagyoknak/
2013. aug. 19. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha valami nincs tele cukorral, akkor arra már divat rámondani hogy 'fogyókúrás'. Végülis ja, van benne ráció.


Ezért fogyókúrásnak mondják a szójával és búzafehérjével teleb.a.szott update lisztet, kenyeret.


Tehát minden zöldség vagy fehérje amiből valami kenyérfélét sütsz az 'fogyókúrás' lesz. Pedig csak cukor és keményítőszegény, ennyi. Mint a normális ételek zöme..

2013. aug. 19. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem számoltam utána, de én is sütöttem olyan kenyeret, amiben csak 1/3 liszt volt, a többi krumpli, tojás, olajos mag. Nem sokszor fordult elő, szerintem ha már nem tetszik nekünk a glutén, ne együk. A fogyás nem is annyira volt a képben, az egészségem nagyobb prioritású. Joghurtot végképp nem tennék kenyérben, nem is értem, minek.

Szerintem sokkal fogyókúrásabb, ha az ember összehoz egy magkenyeret olyan 75%-os zsírtartalommal, nem nehéz, csináltam már olyat, még elég száraz hatású ahhoz, hogy megkenjük plusz zsiradékkal... :D De igazából nem tudom, minek folyton kenyeret enni, ezt sosem értettem. De nem vagyunk egyformák, tudom, bár az ember sokat tud változni táplálkozás terén, ezt tapasztaltam.

A magkenyér persze teljesen más, mint a normál. Ha kenyerebbet akarok, akkor dobok rizslisztet a szezám mellé, az remek kombó, akkor találtam ki, amikor egyszer ki kellett mártogatni valamivel a bográcsot. A rizs szénhidrátdús, de ha némelyik napban van egy kanállal, az nem gond. De ha az ember feladja a picit jobb textúrát és ízt, akkor maradhat a puszta szezámnál vagy amit éppen preferál. Nagy mennyiségű kenyérnél főleg lenmagot használok, az a legolcsóbb, szénhidrátban legszegényebb és ha megfelelően fűszerezzük, akkor az íze sem lesz rossz (kedvelem a lenmag ízét, de nagyon nagy mennyiségben, ahogy a kenyérben van, elég hervasztó. úgyhogy szeretem keverni, de nem muszáj).


A normál kenyerek lightosítására vannak módszerek, láttam már zöldséggel teletömöttet is, bár a túlzott hígításkor nehezebben kezelhető a tészta, a kevés glutén pedig ugye erősen akadályozza a kelést... De már az idézett helyen is feladták a ropogós, klasszikus hatású kenyeret, akkor már minek bele liszt...

2013. aug. 19. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Az elején nem voltam egyértelmű, kicsit sem. Annak nem számoltam utána, hogy kijön-e a recepttel az emlegetett kevés gramm szénhidrát... De a sok "nem liszt" miatt lehet, hogy igen. Viszont ha a kenyér kevésbé laktató, akkor hajlamos többet enni belőle az ember... S ha valakinek az igazi kenyér kell, akkor lehet, hogy jobban jár egyetlen ropogós kiflivel vasár- és ünnepnapokon... Nekem a ropogósság az egyetlen, ami vonzó egy kenyérben, illetve még a kinézet és illat... Úgyhogy ami nem ropogós és glutént tartalmaz, az el nem csábítana sosem.
2013. aug. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!