Hormon problémákkal, pl pajzsmirigy, PCOS, hashimoto(lehet rosszul írom), miért olyan nehéz fogyni?
Nem feltétlenül nehéz fogyni ezekkel a betegségekkel.
Nekem is van és 18 a BMI-m.
Kifogásnak pont jól jönnek ezek a betegségek annak aki nem akar energiát fektetni abba hogy fogyjon.
PCOS nem hormonprobléma?? Alapból az okozza, hogy a női szervezet túl sok tesztoszteront termel, ami ugye hormon. Genetikai eredet valószínűsíthető, mivel családi halmozódás figyelhető meg. Egyébként az elnevezést már kezdik elhagyni, mert sokszor nincsenek jelen ciszták a petefészkekben. ÉS nem a hízás okozza, hanem a túlzott hormontermelés fokozza a hízási hajlamot.
Kérdező, a szervezet alapvető működését szabályozzák a hormonok, így ha zavar keletkezik bennük, akkor az nagymértékben kihat rá. Nem csak az alapanyagcsere változik tőle, hanem képes fokozni a raktározást úgy, hogy nincs is beviteli felesleg; meg erőtlenné, kimerülté és depresszióssá tehet stb.
Nekem mindkettő volt, Hashimoto most is van és 42 kg vagyok, 160 cm-rel.
Úgy lehet fogyni, hogy kevesebb kalóriát viszel be. Napi 800 kcal-val fogyni fogsz, főleg, ha erősen csökkented a szénhidrát bevitelt - mivel a szénhidrát felemeli a vércukrodat, az felnyomja az inzulinszintet, ez pedig arra készteti a szervezetet, hogy raktározzon.
Egy szóval semmilyen betegség nem ok a hízásra és kövérségre. Aki csökkenti a kalóriabevitelt, az fogyni fog.
Hashimotóval és egyébként minden más betegséggel, ami megengedi, el kell kezdeni a mozogni. Nem a fogyás miatt, hanem azért, mert a mozgás nagyon jó irányba tereli a hormonháztartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!