Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Szerintetek ez jó diéta?

Szerintetek ez jó diéta?

Figyelt kérdés

Ki szeretném kérni a véleményetek a dietázassal kapcsolatban.

Szeretnék nagyjából 10 kilót fogyni, jelenleg 59 kilo vagyok.

Olvasgattam az interneten cikkeket, de mások véleménye is érdekelne.

A diétám során főleg párolt/főtt zöldségeket fogyasztanék, mint például a brokkoli. A diéta során fogyasztanék zöldség saláta (sajnos mivel a szervezetem hajlamos sok gázt teremni, ezért a zöldségek listája limitált: mint például a csöves zöldségek, illetve amik a föld allat teremnek)

A diéta során fogyasztanék főtt tojást is.

(Sajnos a munkám miatt a konditerem ki van zárva, mivel nincs időm rá)

Ezzel a módszerrel le tudnék adni pár kilót? Hatásos?

21L

2022. ápr. 17. 19:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Amiket fent leírtak, azon kívül szerinted a párolt zöldséget meg a tojást mennyi idő alatt fogod megunni? Ne gyorsan akarj fogyni (ha egyáltalán szükséges, mert tényleg nem írtad, hogy milyen magas vagy), hosszú távon csak rosszabb helyzetbe kerülsz, mint mielőtt elkezded.
2022. ápr. 18. 15:46
 12/20 A kérdező kommentje:
170 cm magas vagyok.
2022. ápr. 18. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor végképp kár a 10 kg mínusz :D Olyan leszel mint egy csontváz oszlop.

Szerintem inkább kondizz és izmot építs.Ezerszer esztétikusabb eredmény volna mint lefogyni mozgás nélkül 49 kg-ra.Skinny fat is lehetsz ami nagyon csúnya és így hiába vagy vékony mert idomtalan leszel.

2022. ápr. 18. 16:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónak igaza van. Sokkal szebb lennél ugyanezzel a kilogrammal izmosan (nem testépítő izomra gondolok), mint 49 kilósan. Sőt megkockáztatom, hogy még az 55 kiló is kevés lenne. Bár nem tudom milyen az alkatod, nekem 170 centisen és 59 kilósan már be volt esve az arcom és nem volt mellem, tehát 55 kilóval szörnyen néztem volna ki, míg másnak alapból nagyon vékony a csontozata, testalkata. De 49 kiló mindhez nagyon kevés.
2022. ápr. 18. 16:31
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

Én 172 cm magas vagyok, és 57 kg. Viszont a testzírszázalékom magasabb, mint amennyire szeretném, ezért van egy kis zsír a hasamon, oldalamon. Neked nem diétáznod kell, hanem életmódot váltanod, és sportolnod, hogy a testösszetételeden javíts. Az izom adja a formát, azáltal leszel feszes, tónusos, definiált.

Magas fehérjebevitel, lassan felszívódó szénhidrátok, főleg telítetlen, esszenciális zsírok, sok rost és sok folyadék. Emellett súlyzós edzés, rendszeresen, és próbálj magas intenzitású intervall edzést is csinálni, az pörgeti az anyagcserét, és nem veszítesz vele elvileg olyan sok izmot, inkább zsírt éget. Persze ha nem mozogtál eddig semmit, akkor érdemes szakembert keresni, a súlyzós edzéshez mindenképp, és a HIIT-et is fokozatosan kezd el beépíteni.

Türelem, következetesség, rendszeresség, progresszivitás, és lesznek eredmények. Csak ne 1 hónap után várd.

2022. ápr. 19. 11:46
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

170 centisen minek akarsz 10 kilót fogyni?

Már 7 is sok lenne - legalábbis én 52 kilósan halál gyenge vagyok, és épphogy menstruálok.

2022. ápr. 19. 15:43
 17/20 anonim válasza:
Szerintem ha 59 vagy, semmi szükség arra hogy egy teljes tízest leadj. De ha hajthatatlan vagy, szerintem a kalóriaszámolgatást próbáld ki, az szinte mindenkinél működik.
2022. ápr. 21. 15:59
 18/20 anonim válasza:

1. Megnéztem, ezzel a magassággal és testsúllyal már a sovány kategóriába tartozol a BMI-d alapján, semmi szükséged fogyásra egészségi szempontból. Megértem, ha más miatt szeretnél fogyni, de akkor sem lenne rá szükséged.

2. Ha már mindenképpen fogyni szeretnél, kettő dolgot tudok ajánlani:

1. Érdemes lenne elkezdened, ha eddig nem volt, valamilyen mozgást, személy szerint inkább a saját testsúlyos edzést ajánlom, vagy mennj el falat mászni. De esetedben lehet, jobb lenne a saját testsúlyos edzés, ehez vannak segítő appok pl, otthon is tudod csinálni akkor, amikor van rá időd.

2. Ha az ételek kalóriáját szeretnéd számolgatni, akkor egyrészt tudom ajánlani a vegán vagy vegetáriánus étrendet, ugyanis a zöldségekből lehet úgy táplálkozni, hogy az egészséges legyen, de lefogysz vele szép lassan. Ennél is fontos, hogy okosan fogj hozzá. Szóval pl étkezz változatosan. Egyébként hús helyett tudom ajánlani a búzahusit, ami búzasikérből készült húshoz hasonlatos étel, de rengeteg fehérje található benne.

Ezeket úgy mondom, hogy ugyan ebben a helyzetben voltam. Ugyan ezeket próbáltam. Én 162 cm magasan szerettem volna 46 kg-ig vagy annál kevesebb lefogyni.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha még lesz valami, szólok. Remélem tudtam segíteni.

2022. ápr. 24. 07:14
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 Köszönöm szépen a segítséget.
2022. ápr. 24. 20:24
 20/20 anonim ***** válasza:

De, pontosan ennyire egyszerű a dolog. Hiába mond mást a Schobert Norbi meg a többi low carb-keto guru.

2022. ápr. 27. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!