30kg-t szeretnék fogyni egy év alatt. Reális?
24 éves férfi vagyok, 178 cm magas - jelenleg 110kg (talán több, így az ünnepek után).
Év végéig szeretném elérni az érettségikor lévő súlyomat, a ~85kg-t.
A tervem: alapvetően étrenddel szeretném, kevés szénhidrát, több hal, friss zöldség+gyümölcs; napi 4-5 kisebb étkezés.
E mellett a tervem, hogy munka után hazafelé gyalog megyek, mert egy hosszú parkon tudok végigsétáln. Ez kb 40 perc séta minden munkanapon.
Amit szeretnék még, az a planck gyakorlat napi szinten, hogy erősödjenek a mély izmaim kesobbi edzésekhez, illetve mert jó kalóriaégető gyakorlat.
Ugy tudom 10-15 kg után lassul a fogyás, tehát valami plusz mozgást be kell majd vezessek olyankor. Mivel az reményeim szerint nyárra esne, és addigra meglenne a diplomám, és lesz több időm utána - Igy akkor a fegyencedzés könyvben leirt gyakorlatokat szeretném elkezdeni. Nem az izomépítés lenne a fontos, hanem a plusz kaloriafelhasznalas. Esetleg elkezdek futni 90 kg korul.
Ez realis elkepzeles?
Reális
De tarts pihenőnapokat is pihenni is kell pl egy héten 1 vagy 2 nap
Sok szerencsét!
Igen, futni 90kg felett semmiképp nem merek, de lehet, hogy a 90 kg is sok. Sajnos gyengébbek, lazábbak az ízületeim - örökletes nyavaja.
Nemrégiben néztem egy videót Gödrösi Ádám street workoutos sráctól - azt mondja, minden edzésprogram elott az izuleteket érdemes mobilizálni néhány héten keresztül. Például ha nem eleg mozgekony a csukló, akkor fájni fog fekvőtámaszkor. Nekem évek óta fáj ha megpróbálom a fekvőt ...
A szobabicikli is árt a térdnek-bokának?
Amiatt kérdem, mert édesapámnak most a térdeivel van gondja, és naponta teker egy szobabiciklin. Nem járatos az ilyen témákban, és sajnos még én sem. Amiatt kérdem
Igen, megfájdulhat a térd biciklizés közben. Apukádnak jót tenne pár hét szünet.
Bár a plank is jó, de inkább más mozgásformák közé beiktatva. A pilátes, jóga, ha jól végzed, nagyon hatékonyan erősíti a “core” izmokat. A helyes testtartásra, valamint a megfelelő légzésre kell nagyon figyelni, és akkor a gyakorlatok is könnyebbek, és gyorsabban erősödsz. Sok sikert!
A szobabicilkizes és a cross trainer kb alap fizioterápiánal ha térd probléma merül fel. Semmi baj azzal, ha naponta teker, amíg nem nagy ellenállásra állítja be. Kényelmesen kell tekernie.
Sok sikert a fogyashoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!