Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mióta diétázok, állandóan fel...

Mióta diétázok, állandóan fel vagy fújódva. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Alapvetően IR-diétát csinálok, azóta katasztrófa a bélműködésem. Már azon gondolkodtam hagyom az egészet a fenébe, mert ez elviselhetetlen. Amikor ettem a cukros, gyors CH-s dolgokat, kutya bajom nem volt béltájon.

2020. dec. 18. 13:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Már mivel vágtam volna tönkre? Egyébként nem is tudom mikor voltam utoljára állami orvosnál, talán még kamaszként. Fogorvos, gasztro, bőrgyógyász, már mindent magánban intézek. Nem kell a tb-d miatt aggódnod vagy nem emiatt.
2020. dec. 18. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Az elsö idióta, nem kell vele foglalkozni. Másrészt a tb költségeidet eleve te fizetnéd, és nem ö.

A kérdésre: nem mindegy, milyen diétát csinálsz és mi a célod vele. Ha fogyni akarsz, akkor nem diétát kell tartani, hanem életmódot váltani, klönben a diéta vége után visszahízol.

Amit feltételezek, hogy mivel kihagytad a szénhidráttartalmú ételeket, ezért arányában több a zsiradék a napi kajádban, másrészt ha több zöldségfélét eszel és nem szoktad meg az alapos rágást, az is okoz ilyen tüneteket.

Egyébként an IR diéta nem ara való, hogy ezen éljen egy átlag ember, ha túl kevés CH-t fogyaszt valaki, az legalább annyira megterheli a szervezetet, mint a túl sok. Ha orvos írta elö, az más téma.

2020. dec. 18. 14:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Az IR diétát az orvos írta elő, napi 160 gramm CH-val, mert IR-s vagyok. Elvileg ettől fogynom is kellene (170/69), de az beletelhet egy kis időbe az orvos szerint. Nagyon zsíros dolgokat nem szoktam enni, mert nem szeretem. A rágásos dolog simán lehet, bár magamtól eszembe nem jutott volna, köszönöm!
2020. dec. 18. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A 160 CH nem túl alacsony, az tartható.

Esetleg figyelj oda - vezess étkezési naplót -, hogy van-e olyan zöldségféle, ami után jobban felfújódsz, akkor azt tudod kerülni vagy csak kisebb mennyiségben fogyasztani.

2020. dec. 18. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, amit eddig nem, vagy csak keveset ettél, most pedig sokat/többet?

Pl. ha eddig alig ettél rostot, most pedig a többszörösét, attól átmenetileg lehetnek emésztési gondjaid.

A zsír szvsz nem puffaszt, inkább egyes fehérjék és növényi alapanyagok szoktak puffadást okozni.

2020. dec. 18. 16:45
 6/9 A kérdező kommentje:

Ilyen típusú kenyereket eszem, most pl. ezt:

[link]

Másra nem tudok gyanakodni, mert paprikát, paradicsomot, gyümölcsöket, kefírt korábban is ettem és nem volt gond.

2020. dec. 18. 16:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez a kenyér nagyon erösen rostos, valószínüleg ez okozza a felfújódást.

Vagy tényleg péppé rágod és sok-sok folyadékot iszol hozzá, vagy keress másfélét, ami nem tartalmaz ilyen sok rostanyagot.

2020. dec. 18. 17:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki, nem evett előtte túlzottan zöldséget és elkezdi nagyobb mennyiségben a baktériumok is borulnak. Emiatt puffad az ember mikor áttér vega, vegán életmódra is.
2020. dec. 19. 17:58
 9/9 anonim válasza:
100%
Az édesítőszer is okozhat ilyen problémát.
2021. jan. 1. 10:10

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!